Predata lista "Za kraljevinu Srbiju" za republičke izbore 1Foto: Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju"

Koalicija „Za kraljevinu Srbiju“ koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front NjKV Vladimira Karađorđevića i Srpski monarhistički pokret predala je danas svoju izbornu listu od 250 kandidata za poslanike, sa 11.206 overenih potpisa građana Republičkoj izbornoj komisiji, saopšila je danas ta koalicija.

– Našu izbornu listu čine isključivo stranke koje se zalažu za obnovu Kraljevine Srbije. Mi smo drugačiji od ostalih i po tome što smo jedini na čelo liste stavili nestranačku ličnost, a ne lidera stranke. To je komandant karaule Košare iz 1999.godine, koji je svoj patriotizam i hrabrost pokazao na delu, a ne na rečima – izjavio je predsednik POKS i nosilac liste „Za Kraljevinu Srbiju“, Žika Gojković.

Ljubinko Đurković rekao je da nijednu bitku nije izgubio, pa da tako neće ni ovu za obnovu Kraljevine Srbije.

– Kraljevinu Srbiju ćemo obnoviti znanjem, rodoljubljem i čašću. Stabilnost, ugled, jedinstvo i mir, potrebniji su nam nego ikada. Mi koji smo se borili za ovu zemlju to najbolje znamo – rekao je Ljubinko Đurković, prvi na listi kandidata za poslanike i komandant karaule Košare 1999.godine za vreme NATO agresije.

Kako je istakao Dejan Damnjanović, znači im podrška Princa Karađorđevića.

– Izuzetno nam znači podrška NjKV Princa Vladimira Karađorđevića. Prvi put posle sedam decenija otkad je nelegalno i protivpravno srušena monarhija, nakon osam vekova njenog postojanja, građani mogu da glasaju za Kraljevinu Srbiju. Očekujemo podršku svih monarhista, jer smo uspeli da na našoj izbornoj listi objedinimo stranke, udruženja građana i ugledne pojedince – izjavio je Dejan Damnjanović, predsedenik Monarhističkog fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari