Savet Dveri za zdravstvo: 21. juna ostanite kod kuće 1

Savet za zdravstvo Srpskog pokreta Dveri ponovo pozivao je građane Srbije na krajnji oprez u vezi sa infekcijom korona virusom.

Ovo se posebno odnosi na naše starije sugrađane, hronične bolesnike, nemoćne ali i mlađe pacijente koji iz bilo kog razloga imaju izmenjen imuni odgovor ili boluju od autoimunih bolesti. Virus jeste oslabio, ali se o njemu i dalje zna  malo i nedovoljno, a to je kada je u pitanju zarazna bolest, u najmanju ruku alarmantno, navodi se u saopštenju Dveri.

Kako navode, vladajuće strukture su tokom pandemije bile najzabrinutije za elastičnost i otpornost zdravstvenog sistema.

–  Pad zdravstvenog sistema u izbornoj godini značio bi i pad sa vlasti. Odatle su vlastodršci bili u daleko većoj panici od samih građana koji su mogli da izgube „samo“ život. Suluda trka i bacanje para na  respiratore lošeg kvaliteta koji su uz to opskurno nabavljani, te razvoj linija za proizvodnju leka koji nema dokazanu efikasnost u lečenju, najveći su dokazi za to, kažu iz Dveri. Iz Pokreta dodaju da se na osnovu panelskih rasprava glavnih vedeta „struke“ tokom vanrednog stanja, gde jedni tvrde da su znali šta rade, a drugi da nisu, može se samo pretpostaviti koliko smo imali sreće sa ovakvim kriznim štabom  i koliko im verovati i danas kada tvrde da je sve bezbedno. Jasno je da je viši interes u pitanju.

– Ako je verovati predsedniku Srbije on ne može mirno da spava jedino zbog Srba na Kosovu i Metohiji(Srbima u Crnoj Gori, Herceg-Bosni i Hrvatskoj je sve potaman). A i Albanci su, kaže nervozni.  Biće, ipak   da se približava vreme da se ispuni obećano pa su se mentori unervozili. Treba na brzinu „smandrljati“ izbore i hrabro ući u finalne pregovore i to baš sada kada vreme radi za nas, kažu iz Dveri.

Dveri  preporučuju svima , a posebno starijim sugrađanima i osetljivim grupama da 21. juna ostanu kod kuće.

-Sve je izvesno. Predsednik ovaj put sigurno pobeđuje. Svi kandidati su njegovi. Nema mrske opozicije koja ga može ugroziti, a virus je i dalje opasan. Možete biti mirni ako ne glasate. Čuvajte se i čuvajte zdravlje, istakli sui z Pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari