Slobodari: Izbore treba poništiti, glasaćemo protiv proglašenja konačnih rezultata 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO

Narodni slobodarski pokret „Slobodari“ saopštio je danas da će član te političke opcije u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) glasati protiv proglašenja konačnih rezultata nedavno održanih izbora usled toga što su „krajnje sporni“, kao i da pozivaju sve iz opozicije koji imaju članove u RIK-u da učine isto to.

„Slobodari“ navode da je „dokazano“ da je u tri odsto biračkih kutija bilo ubačeno više listića od izašlih birača, „što je prvi takav slučaj od uvođenja višestranačja u Srbiji“.

„Treba reći da su tih tri posto biračkih mesta samo delić na kojima su rezultati štelovani, a otkriveni su jer postoji gruba neusklađenost u brojevima. Takođe, postoji i gruba neusklađenost između republičkih i lokalnih glasova, što takođe govori u prilog tome da je vlast nameštala pre svega republički nivo izbora“, dodaje se u saopštenju.

„Slobodari“ navode i da su uočili drastične razlike rezultata svoje koalicije, sa identičnim nazivima liste na republičkom i lokalnom nivou izbora.

„Tako u Čačku imamo sedam odsto lokalno, Kraljevo 2,5 odsto lokalno, Apatin 4,5 odsto lokalno, Sombor oko 3 odsto lokalno i tako u još desetak gradova i opština, a pri tome čak i u tim opštinama na republičkom nivou imamo deset puta manje glasova“, navode „Slobodari“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari