SNS dobila više od 20.000 glasova u Novom Pazaru 1Foto: Senad Zupljanin

Lista „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, u Novom Pazaru osvojila je najviše glasova za parlamentarne izbore. Prema podacima Radnog tela za praćenje izbora, za tu listu glasalo je 20.506 Novopazaraca.

Po broju glasova za državni parlament, na drugom mestu je lista „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“ sa 9.586 glasova, a treća je lista „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“ za koju se opredelilo 8.208 birača.

Koalicija SPS-JS osvojila 786 i 613 glasova osvojila je koalicija okupljena oko LDP. Svi ostali učesnici parlamentarnih izbora, na novopazarskim biralištima, dobile su 100 i manje glasova. Za parlamentarne izbore  u birački spisak bilo je upisano 87.554 građana sa pravom glasa.

U budućem sazivu državnog parlamenta, stranka Muamera Zukorlića imaće 3, a Sulejmana Ugljanina 2 poslanika. Iz Novog Pazara,u skupštinskim klupama, sedeće 5 poslanika: Muamer Bačevac i Nikola Jolović sa liste SNS, Muamer Zukorlić i Misala Pramenković, iz Stranke pravde i pomirenja, i Enis Imamović iz SDA Sandžaka. U šest sandžačkih opština izabrano je 12 narodnih poslanika, 5 ih je sa liste okupljene oko SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari