Stamatović traži pomeranje izbora 1Foto: Nenad Kovačević

Zdrava Srbija (ZS) je zatražila odlaganje izbora i predložila da se održe kada prođe opasnost od korona virusa.

Predsednik te stranke Milan Stamatović je saoštio da „zdravlje građana mora da bude na prvom mestu, ispred svih političkih kalkulacija i šićarenja“. 

On je istakao da je ZS najavila učešće na predstojećim izborima, te da je liste za lokalne i parlamentarne zbore predala ili uveliko priprema potpise.

Uz navode da stručnjaci očekuju vrhunac epidemije u ovom delu Ervope u aprilu i da je predsednik Srbije najavio mogućnost pomeranja izbora za dve ili tri nedelje, on je dodao da „ZS apeluje na donosioce odluka u našoj zemlji, na sve političke subjekte i učesnike izbora da zajedno donesu jedinu ispravnu odluku i, bez ikakvog političkog kalkulisanja, preuzmu odgovornost i pomere termin održavanja parlamentarnih i lokalnih izbora do početka jeseni, do kada je realno da se pandemija okonča“.

„Kada je reč o zdravlju ljudi, ne sme da bude nesporazuma između vlasti, dela opozicije koja je najavila izlazak na izbore i onog dela opozicije koji je najavio bojkot. O tome mora da se postigne opšptegrađanski i svepolitički konsenzus, i tu nema mesta za bilo kakva seirenja, proglašavanje slavodobitnih „pobeda“ i stavljanje pojedinačnih ispred opšteg interesa, a to je briga o zdravstvenom stanju građana Srbije“, poručio je Stamatović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari