Stefanović: Beograd je rekao vlastima da ih ne želi 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Beograd je rekao vlastima da ih ne želi, da neće više gaženje dostojanstva, izjavio je danas zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović na konferenciji za novinare ispred Skupštine grada i upitao Gorana Vesića i Zorana Radojičića zašto još sede u kancelarijama u Starom dvoru.

„Pokupite se i idite što pre, sačuvajte gram odgovornosti, morala i ljudskosti ako ih imate“, rekao je Stefanović.

On je naveo da su gradske vlasti ljude „ucenjivali i primenjivali silu“ ne bi li građani glasali za njih i istakao da se vlast bavi „isključivo koruptivnim poslovima“ i da je „raskopala ceo Beograd i uništila gradski prevoz“.

Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović naveo je da iako „mi apsolutno osporavamo podatke sa izbora koje ne priznajemo“, čak i takvi podaci jasno govore da je Beograd rekao „ne“ Vesiću i Srpskoj naprednoj stranci „u ovom gradu jednom i zauvek“.

On je podsetio da je prema zvaničnim podacima izlaznost birača u Beogradu bila 34,9 odsto, i naglasio da je „po informacijama koje imamo“ bila i „znatno“ manja.

„Lopatom su ubacivali glasačke listiće, što je praksa vlasti, pogotovo u prigradskim opštinama, ali čak i zvanični podaci govore da ova vlast ima veliki problem sa Beograđanima“, rekao je Jovanović.

Kako se izrazio, „budući da im je Beograd rekao svoje“, Jovanović je rekao da se „više nećemo baviti njima“, nego „vizijom lepšeg i boljeg Beograda“ u koju „svi verujemo“ i koja će se ostvarivati „najkasnije“ od 2022. godine

„Govorićemo ljudima kako ćemo doneti novi Generalni plan u kome će naša prestonica imati više parkova, zelenila, obdaništa, škola, javnih površina i ukinućemo urbanističko nasilje“, rekao je Jovanović.

On je istakao da će „u mesecima koji dolaze“ biti predstavljen kompletno novi plan za reformu javnog saobraćaja koji se ne sastoji „samo od izgradnje metroa već i od dva nova mosta“ i proširivanja „mnogih“ ulica.

„Govorićemo vam kako ćemo samo za šest meseci nove vlasti iskoreniti kriminal i korupciju, da beogradska policija mora odgovarati i izveštavati ne samo svog ministra već i gradonačelnika i beogradske odbornike“, rekao je Jovanović.

Kako je naveo, Beograd će povratiti osnivačka prava nad zdravstvenim ustanovama i proširiti mrežu „tako da svako naselje ima ambulantu“, i rekao da će govoriti „o jednom lepšem i boljem Beogradu koji dolazi i koji je neizbežan“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari