Sumnje u rezultat izbora u Novom Sadu 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Tri dana posle izbora u Novom Sadu ne smanjuju se sumnje u regularnost glasanja i rezultate izbora, ali ne samo zato što je na izbore izašlo najmanje birača u poslednjih četvrt veka.

Prema podacima Gradske izborne komisije na izborima u Novom Sadu glasalo je 142.620 birača, odnosno 42,86 odsto. Pri tom je registrovan neobično visok broj nevažećih listića – čak 6.796. To  je treći skor po broju, iza koalicija oko SNS i SPS-JS. 

Sumnje u regularnost izbora izrazilo je pet birača koji su podneli prigovore Gradskoj izbornoj komisiji, koja ih je odbacila kao neosnovane ne navodeći na šta su se odnosili prigovori i zašto su odbačeni.

Posle birača uvod u izborni materijal zatražili su predstvnici dveju lista – najpre Koalicije „Nek maske padnu – Zelena stranka – Nova stranka“, a potom juče  i predstavnici  Koalicije “Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija”.

Ni u vezi njihovih zahteva nisu navedeni razlozi zbog čega su zatražili uvid u izborni materijal.

GIK je ranije saopštila da je izborna lista SNS osvojila 52 odbornička mesta u Skupštini grada od ukupno 78, Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – 10 mesta,  Vojvođanski front, Metla, Aleksandar Šapić  i Srpska radikalna stranka po 3 obornika,  Saveza vojvođanskih Mađara imaće dva, a po jednog odbornika liste Istina i Ruska stranka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari