Tribina: „IZBORI – BOJKOT: 6 dana pre“ (VIDEO) 1Foto: Youtube/Novi optimizam

U ponedeljak 15. juna 2020. na Dorćol Platz-u (Dobračina 59, Beograd) u 19 časova održaće se tribina „IZBORI – BOJKOT: 6 dana pre“ – poslednja nezavisna javna debata pred predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, koja nije u službi kampanje bilo koje političke organizacije.

Učesnici ove tribine biće nezavisni intelektualci i novinari, kao i ličnosti iz različitih sfera javnog života. Oni će izneti svoje stavove o ključnim pitanjima o kojima poslednjih nedelja i meseci raspravlja ona Srbija koja se ne miri sa diktaturom i urušavanjem elementarnih prava i dostojanstva. Izlazak na izbore ili bojkot? Da li su moguće i svrsishodne „male“ pobede na lokalnim izborima? Da li su ovakvi izbori legitimni? Da li je autoritarni režim u ponedeljak 22. juna jači ili slabiji nego danas?

Tribina: „IZBORI – BOJKOT: 6 dana pre“ (VIDEO) 2
Foto: Novi optimizam

Od objavljivanja prve vesti o tribini u četvrtak, javili su nam se pojedini akteri sa javne scene, sa tvrdnjom da se na ovaj način nekritički promoviše bojkot kao jedino rešenje. Međutim, podsećamo da su učesnici tribine, kao ličnosti od velikog integriteta, u svojim prethodnim javnim nastupima iznosili međusobno različite stavove o učešću na izborima. To se pre svega odnosi na lokalne izbore u „slobodnim gradovima“. Osim toga, čak i oni učesnici koji zastupaju bojkot, zapravo jesu otvoreni i kritički nastrojeni prema načinu na koji je sprovedena kampanja bojkota i partijama opozicije.

Zbog toga će tribina u ponedeljak uveče na Dorćol Platz-u biti otvorena za sva dobronamerna i slobodna mišljenja o tome kako se u narednom periodu suprotstaviti zlu koje nas okružuje.

Tribinu zajednički organizuju pokret „Novi Optimizam“, pokret „Čuvari vatre“, Društveni centar NNK i Produkcijska grupa „Mreža“. Učesnici su Rodoljub Šabić – advokat i prvi Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Biljana Stepanović – ekonomistkinja i urednica časopisa „Nova ekonomija“, Dušan Čavić – novinar, autor emisije „Marka Žvaka“, Jelena Vasiljević – naučna saradnica Instituta za filozofiju i društvenu teoriju, Mreža akademske solidarnosti i angažovanosti i studentkinja Mila Jovanović.

Moderator će biti novinar Vladimir Milić iz Produkcijske grupe „Mreža“, dok će uvodnu reč dati osnivač Društvenog centra NNK Nikola Radivojević. Specijalni gost je karikaturista Predrag Koraksić Koraks.

U nastavku možete videti promotivni video-spot, kao i gostovanje Branislava Gute Grubačkog, Jelene Vasiljević i Mile Jovanović na N1 povodom najave tribine:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari