Vučić: Gubimo vlast ako dobijemo manje od 50 odsto 1Foto: Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je današnji napad na lidera Pokreta Slobodnih građana Sergeja Trifunovića posledica „postojanja ekstremnog dela društva“ koje „ne nudi (politički) program, a želi da učestvuju u vlasti“.

On je gostujući na TV Pink osudio incident, uz napomenu da niko nema pravo da primeni silu „čak iako neko jeste opsovao“, ali i da „nema sumnje da i vlast mora nešto da promeni“.

Vučić je kazao da je zbog toga pre dva meseca „prestao da pominje i da napada predstavnike opozicije“ i dodao da ekonomski oporavak treba da bude prioritet celog društva.

Kako je rekao, prema istraživanjima u koje je imao uvid, „PSG ali i brojne druge partije će ući u parlament“, ali je podvukao da sa tom političkom opcijom neće sarađivati.

„Trifunović nije osoba sa kojom ćemo na bilo koji način praviti političke saveze, to je čovek koji je svoju komšinicu, baku, nazivao ‘droljom’, novinarku prostitutkom, za svoje političke protivnike govorio da kriju decu… ali to ne znači da iko ima pravo da ga fizički ugrožava“, rekao je Vučić.

On je rekao da po onome što je video u istraživanju, PSG i mnoge druge partije biće u parlamnetu i tamo će imati priliku da pokažu šta misle, i da se borba sa ulice prenese u parlament.

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napadnut je danas ispred Ruskog cara u Knez Mihailovoj ulici tokom skupljanja potpisa za predstojeće izbore, a policija je privela dve osobe.

Vučić: SNS će izgubiti vlast ako dobije manje od 50 odsto glasova

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će Srpska napredna stranka (SNS) koju predvodi izgubiti vlast ako ne osvoji 50 odsto ili više glasova.

On je na TV Pink naveo da će predstojeći izbori zbog toga biti „veoma teški“, ali da se nada da će se u Srbiji odigrati „dobra (izborna) utakmica“.

„Svaki glas koji sve druge partije zajedno budu imale preko 50 odsto… u danu će da se dogovore i naprave tehničku vladu, bez obzira da na razlike koje imaju“, rekao je Vučić i dodao „kao što mnogi žele da vide oslabljenu Srbiju, mnogi žele da vide i slabiji SNS.

On je rekao da „zna šta javnost misli“ kroz stavove koje građani iznose u istraživanjima mnjenja, s obzirom da ne može lično to da sazna od njih.

„Istraživanja javnog mnjenja, posebno kada ih uradite pet uzastopno u pet dana, onda precizno znate, tu je greška 0,1 ili 0,2 odsto… Tu vidite i kada neko opsuje i kada neko negativno reaguje na nešto što uradim, onda gledam kako bar ljudima da pokažem da nisam arogantan već da se stvarno borim za njih“, rekao je Vučić.

Isplata korona minimalca pre vremena, sutra svi preostali dobijaju 100 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će 4. juna, šest dana pre najavljenog roka, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća dobiti minimalnu zaradu za zaposlene, koja se isplaćuje u sklopu mera podrške usled pandemije korona virusa.

On je gostujući na TV Pink naveo i da će u okviru mera podrške sutra dobiti po 100 evra 1,35 miliona punoletnih gradjana koji do sada nisu primi tu pomoć.

Vučić je ponovio da bi bez krize koju je izazvao korona virus Srbija imala najveći rast u Evropi, s obzirom da je domaća privreda ima „najbolje raspoređene sfere i sektore“.

„Iako će Hrvatska po životnom standardu biti i u budućnosti ispred Srbije, mi ćemo ih po platama stići za šest ili sedam godina“, ocenio je Vučić.

Komentarišući odnose Beograda i Prištine, Vučić je rekao da bez rešavanja kosovskog pitanja Srbija neće postati članica Evropske unije, ali da će Srbija ostati na evropskom putu.

Dodao je da će rešavanje tog pitanja u sve većem obimu zavisiti od spoljnopolitičkog sukoba EU i Sjedinjenih Američkih Država oko Kosova.

„Da li sam veliki optimista da će se doći do (brzog) rešenja – nisam, ali ćemo učestvovati u pregovorima“, kazao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari