Živković (Nova): Nismo zadovoljni rezultatom izbora, pokazalo se stanje duha građana 1Foto: Beta/Milan Obradović

Lider Nove stranke Zoran Živković izjavio je da koalicija „Nek’ maske padnu“ „svakako nije zadovoljna“ rezultatom jučerašnjih poslaničkih izbora u Srbiji, na kojima je dobila svega 0,4 odsto glasova.

Rekao je da je bilo nepravilnosti pri glasanju i da su izbori pokazali „kakvo je stanje duha građana Srbije“.

„Ja ću kao kandidat za poslanika da podnesem onoliko prigovora, koliko je bilo biračkih mesta na Kosovu i Metohiji, dakle 136, zato što su izbori na Kosovu gde ima 130 hiljada upisanih birača, održani bez zakonskih osnova, a pored toga nijedna lista nije imala svoje predstavnike u biračkim odborima“, rekao je Živković.

Dodao je da je protivzakonito i to što su se glasovi sa Kosova u toku noći prevozili za Vranje i brojali tamo.

Živković je naveo da na mestu gde je on glasao, nije valjano utvrđivan identitet jer mu niko nije zatražio da skine masku.

„Naravno da to nije opravdanje za naš rezultat. To je stanje duha građana koji imaju pravo na stav. Svako glasnjem bira svoju budućnost i gradjani su juče izabrali“ rekao je Živković.

Njegovo koalicioni partner, predsednik Zelene stranke Goran Čabradi ocenio je da je u Srbiji na delu „buldožer-demokratija, jer ovakva presija na medije, birače i zaposlene u javnom sektoru nije vidjena“.

„Mi smo govorili da jedini način za promenu vlasti jesu izbori, a ovaj rezultat je pokazao koliko je zloupoteba medija efikasna“, rekao je Čabradi i dodao da su gradjani „izmanipulisani“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari