Živković: Predložili smo Vučiću da izbori budu 30. avgusta, on je sam odlučio da budu u junu 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je večeras FoNetu da je na sastanku kod predsednika Republike Aleksandra Vučića predložio da se izbori održe krajem avgusta, tačnije 30. avgusta, ali je „Vučić sam odlučio“ da to bude 21. jun.

Ne mislim da je to dobar datum, moj predlog je bio 30. avgust, jer smatram da bi to bilo sasvim dovoljno vremena da se vidi kako će se razvijati situacija u vezi epidemije, rekao je Živković.

Vučić je odlučio sam, a nama ostaje – meni i Novoj stranci, koji to ozbiljno shvatamo, da odlučimo šta ćemo da radimo, predočio je Živković.

On je rekao kako je saglasan sa svima koji navode da nema ni minimum uslova za slobodne i fer izbore, ali smatra da ipak treba pratiti šta se događa i „hvatati Vučića u lažima i krađi na izborima“.

Mi ćemo u Novoj stranci imati novo odlučivanje, ali mislim da mu ne treba dati ni sekund da bude bez kontrole i treba izaći na izbore, makar da kontrolišemo obim krađe, izjavio je Živković za FoNet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari