Jeleni Žarić Kovačević nagrada za najaktivniju poslanicu sa jugoistoka Srbije 1Foto: Facebook/@jelena.zaric.kovacevic

Nevladina organizacija Proaktiv, iz Niša, dodelila je danas nagradu „Moj poslanik“ poslanici Jeleni Žarić Kovačević za najveći broj javljanja u republičkoj skuštini u proteklom mandatu – 328, poslaniku Dušanu Milisavljeviću uručena je istoimena nagrada kao poslaniku sa jugoistoka Srbije sa najviše integriteta, a poslanik iz Svrljiga Milija Miletić nagradu „Moj poslanik“ dobio je kao najveći lokalpatriota u skupštini. 

Proaktiv je nagradu „Moj poslanik“ dodelio i poslaniku Hadži Miloradu Stošiću za najmanji broj izalazaka pred skupštinsku govornicu, dok je Milanu Babiću ta nagrada pripala kao najboljem koordinatiru u okviru Proaktiva.

Nagrade su dodeljene povodom deset godina rada Proaktiva i završetka prvog dela projekta „Moj poslanik“ pokrenutog 2016. godine.

Milan Babić iz Proaktiva podsetio je da pomenuti projekat pokrenut sa ciljem da se poboljša komunikacija između poslanika i građana sa područja pet okruga na jugoistoku zemlje – Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog.

Prema njegovim rečima, u republičkom parlametnu su građane sa jugoistoka Srbije predstavljala 23 poslanika, a na početku njihovog mandata 2016. godine građani uopšte nisu znali ko su oni.

Babić je istakao da su zahvaljujući projektu „Moj poslanik“ građani mogli da uđu na istoimeni portal, da vide ko su poslanici sa jugoistoka Srbije i postave im pitanje u vezi sa problemima koje imaju.

On je dodao da je u proteklom četvorogodišnjem periodu bilo poslanika koji uopšte nisu odgovarali na pitanja građana, ali i poslanika koji su u 97 odsto slučajeva davali odgovore.

Kako je kazao Babić, projekat „Moj poslanik“ se nastavlja, a pri tom će u naredne četiri godine biti praćen rad poslanika sa područja osam okruga.

Dodao je da će se pratiti rad poslanika sa područja pet okruga sa jugoistoka Srbija i područja Raškog, Rasinskog i Zaječarskog okruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari