Jeremić: Prebijanje aktiviste je izliv zla 1Foto: Stanislav Miljoković

Prebijanje aktiviste organizacije „Drugi krug“ je izliv zla koji nas neće uplašiti, izjavio je danas predsednički kandidat Vuk Jeremić povodom fizičkog napada na Marka Miljkovića, aktivistu organizacije „Drugi krug“ čiji članovi svakodnevno protestuje ispred zgrade u kojoj se nalazi redakcija tabloida Informer.

Mislim da je svim jasno da je po sredi izliv zla koji je prouzrokavan vrednostima koje su se danas zapatile u ovom društvu, jer je danas u Srbiji dozvoljeno tući one koji se sa vama ne slažu i poslati batinaše koji očigledno nisu poznavali tog čoveka, nego su samo dobili adresu gde da odu da ga prebiju, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, to je poruka mladim ljudima da se ne usude da to rade i u narednim danima.

Oni će odlučiti kako će postupiti, a ja znam kako ću ja. Ja ne odustajem ni posle ovakvih besramnih napada, rekao je Jeremić.

On je dodao da se, uprkos pretnjama u proteklih nekoliko nedelja, nadao da neće doći do fizičkog obračuna sa onima koji razmišljaju drugačije.

To je izgleda nemoguće u ovakvoj Srbiji, rekao je Jeremić i dodao da kada se nasilje i agresija projektuju sa vrha države i kada režim koristi sve resurse da kroz medije propagira ovakve vrednosti, ne treba da čudi da neko na ulici ispred svog doma biva prebijen samo zato što drugačije misli.

Ako ovoj nesreći ne stanemo na put, možemo se nadati mnogo gorem u budućnosti, rekao je on.

Moja poruka, pre svega Aleksandru Vučiću, ali i svim ostalima koji su deo onoga što nam se danas u Srbiji dešava, je da nas neće uplašiti i da su im odbrojani dani i sati na vlasti, jer ovakvu vrstu zlostavljanja Srbija i njen narod nikada nisu trpeli i uvek su umeli da to kazne, a to će učiniti i ovaj put, kazao je Jeremić.

Miljković je izjavio da su ga dva nepoznata muškarca sačekala ispred stana, pitali ga za ime i počeli da ga tuku.

Tukli su me pet minuta dok komšinica nije uspela da ih svojim jaucima prekine, kazao je Miljković, dodavši da batinaši nisu iz njegovog kraja i niko ih nije prepoznao. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari