Jeremić: Režim prati i prisluškuje 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocenio je danas da je nekadašnji američki predsednik Ričard Nikson podneo ostavku posle otkrića da je prisluškivao političke protivnike, a da srpski predsednik Aleksandar Vučić ništa manje neće prisluškivati u budućnosti nego što to čini sada.

„Više je nego očigledno da ovaj režim prati i prisluškuje i zloupotrebljava resurse države u obračunu sa političkim neistomišljenicima i to je jedan od razloga zbog čega Srbija danas više nije doživljena i klasifikovana kao slobodna zemlja od strane međunarodne zajednice uključujući i zvaničnu klasifikaciju Fridum hausa“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da ima bojazan da se to samo od sebe neće promeniti i popraviti, kao i da Vučić neće manje pritiskati i manje prisluškivati nego što to čini danas. Prema njegovim rečima, neophodan je „ozbiljan reset“ koji bi doveo u pitanje legitimitet onoga što danas u Srbiji doživljavamo bez obzira na to koliki broj glasova stoji iza određene političke opcije. Poštovanje institucija i zakona ima veze, ali ne proizilazi direktno iz nečije popularnosi ili broja glasova koje je na „ovakav ili onakav“ način osvojio na izborima, pojasnio je Jeremić na konferenciji u Medija centru na kojoj je predstavljen Jedanaesti izveštaj o političkim pravima srpskog naroda u regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari