Jerkov Bošku Obradoviću: DS neće dozvoliti da Obradović disciplinuje njene članove 1Foto: N1

Potpredsednica Demokratske stranke i poslanica Aleksandra Jerkov kazala je danas da izjave predsednika Dveri Boška Obradovića više podsećaju na retoriku i ideologiju kojom se služi predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić u obračunu sa neistomišljenicima, nego na reči koalicionog partnera.

Ona je to rekla povodom izjava Obradovića koje je ocenila kao nastavak kampanje protiv pojedinaca u DS-u.

„Demokratska stranka neće dozvoliti da predsednik nekog drugog pokreta disciplinuje članove Demokratske stranke, tumači njene odluke, deli packe onima koji ne daju izjave koje su mu po volji.., niti ćemo dozvoliti da nam se nameću vrednosti i kultura drugih stranaka, pogotovo antievropskih poput Dveri“, navodi se u pisanoj izjavi.

Ona je istakla da DS neće ćutati na, kako je ocenila, „nametanje podele na izdajnike i pravoverne“, jer to samo koristi vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci.

„Članovi DS-a koji su se našli na meti Dveri i ostalih, upravo su među onima koji su na opozicionoj sceni bili najviše na udaru Vučića i njegovog režima, među onima koji su se prvi i najglasnije suprotstavljali Vučiću i koji nikada nisu ni pravili dogovore sa njim, tražili njegovu podršku ili izjavljivali da su spremni da sa njim sarađuju“, rekla je Jerkov.

„Zato je ovo (Obradovićev) napad ne samo na njih, nego i napad na celu DS, sve njene članove, njeno rukovodstvo i njenog predsednika. A iznad svega na vrednost negovanja demokratske diskusije i dopuštanje drugačijeg miš‡ljenja, koja je uvek bila elementarni deo kulture i vrednosnog sistema naše stranke“, navela je ona

Lider Dveri Boško Obradović je danas rekao na TV N1 da „bivše rukovodstvo DS-a svaki dan zabija klipove u točkove“, na šta mu je bivši predsednik DS Dragan Šutanovac odgovorio da DS „nisu Dveri“.

„Mi nemamo gazdu, nama niko ne komanduje, doneli smo odluku koja je, po mom tumačenju, da nastavljamo borbu za demokratske izbore, bez obzira što smo u bojkotu za sledeće“, rekao je Šutanovac na TV N1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari