Joksimović: Članstvo u EU strateški interes države 1Foto: Twitter

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je danas sa predsednicom Odbora Poslaničkog doma Italije za spoljne i evropske poslove Martom Grande i članovima tog tela i obavestila ih da Srbija posebnu pažnju u pristupanju EU posvećuje reformama koje se tiču vladavine prava i obuhvaćene su poglavljima 23 i 24.

Joksimović je naglasila da je članstvo u EU strateški interes države i zahvalila na iskrenoj podršci koju Italija pruža procesu pristupanja Srbije, saopštila je Vlada Srbije.

Ona je prenela da je Srbija predala sedam tehnički spremih pregovaračkih pozicija i da očekuje da na Međuvladinoj konferenciji u decembru u Briselu otvori neka nova.

Naglasila je da je Vlada prihvatila i uvažila sve preporuke Venecijanske komisije, koja se pozivino odredila prema aktivnostima Srbije oko Ustavnih amandmana u oblasti pravosuđa i sprovela transparentan i inkluzivan proces javne debate.

Marta Grande potvrdila je da će Italija nastaviti da podržava evrointegracije i konstatovala da su integracija regiona i stabilnost veomna značajni i za Uniju, ali i Mediteran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari