Joksimović: Spremnost da primenimo sve preporuke OEBS o izbornim uslovima 1Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Srbija je u procesu evropskih integracija uspostavila visoke standarde, ali smo i formiranjem Radne grupe Vlade Srbije dodatno pokazali spremnost da primenimo i sve preporuke OEBS u cilju unapređenja izbornih uslova, izjavila je Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke Jadranka Joksimović na Političkoj skupštini Evropske narodne partije.

Kako se navodi u saopštenju Srpske napredne stranke (SNS), tokom dvodnevne skupštine EEP u Briselu razgovarano je o novom sastavu Političke skupštine EPP nakon evropskih izbora, ustanovljen je sastav, program i glasačka pravila za predstojeći novembarski Kongres EPP, koji će se održati u Zagrebu, a razmatrane su i nove aplikacije za članstvo u EPP.

Tokom radnog dela Političke skupštine na kojem je bilo reči o aktuelnim dešavanjima u državama sestrinskih partija, Joksimović je izvestila članove predsedništva EPP da će redovni parlamentarni izbori u Srbiji biti održani na proleće 2020. godine.

Istakla je da najnovija istraživanja pokazuju da SNS uživa stabilnu podršku građana Srbije, ali i prenela da jedan deo opozicije, uglavnom vanparlamentarne, poziva na bojkot izbora, kao i da neki od njih odbijaju da učestvuju u dijalogu o poboljšanju izbornih uslova „na koji se SNS, kao vladajuća partija, odazvala, jer smatra da kroz demokratski dijalog može dodatno da unapredi neke od izbornih uslova“, saopštio je SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari