Jovana Popović obišla Boška Obradovića kod Skupštine 1Foto MP

Autoka pesme Bagra, Jovana Popović, obišla je danas Boška Obradovića ispred Skupštine Srbije i uručila mu stihove „Čuvajte se čistunaca i ljudi bez mane“ istoimenog tekstopisca Atomskog skloništa koji je pre 40 godina pisao o ljudskim slabostima.

Razmenili su mišljenje, objašnjava Jovana i kaže da je tom prilikom prepričala stanje i posledice sa kojima se susreće nakon boravka u zatvoru Zabela, gde se našla zbog, kako napominje, neosnovanih optužbi za nepoštovanje zdravstvenih mera tokom epidemije.

-Osetila sam potrebu da mu iskažem poštovanje za odlučnost i borbu. Poželela sam mu da čuva svoje zdravlje ali i da preispita stav o štrajku. Pitanje da li ste za Boška i komentari u vezi sa tim me uopšte ne zanimaju. Ne može političko svrstavanje biti iznad ljudskog, i zbog toga mi je daleko primerenije izjašnjenje ko jeste ili ko nije uz Boška. Jasno je da nismo istomišljenici i da on nije u rok filmu pa sam obećala da ću mu, nekom boljom prilikom, otpevati nešto posebno. Znam tačno i šta bi ga obradovalo jer sam godinama sa horovima pevala i pravoslavnu duhovnu muziku – kaže Jovana Popović.

Većeras se u organizaciji “Građanskog otpora”, održava tribina „Podrška akademske zajednice bojkotu izbora“ na platou ispred Skupštine Srbije. Iako je prihvatila pozov, Jovana Popović nije prisustvovala tom skupu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari