Jovanov: Đilas potkupljuje građane za bojkot 1Milenko Jovanov Foto: FoNet Bozidar Petrovic

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Milenko Jovanov izjasvio je večeras „da će predstojeće izbore u Srbiji da bojkotuju samo oni koje je potkupio i ucenio Dragan Đilas“.

„Danas je postalo potpuno jasno da će samo potkupljeni i ucenjeni od strane Dragana Đilasa pratiti njegovu odluku da se predstojeći izbori bojkotuju. Svi ostali, koji se ne plaše Đilasovog gneva, vređanja, pretnji, organizovanog provlačenja kroz blato društvenih mreža i medija koje kontroliše, pokazaće da su slobodni, hrabri, sposobni da misle svojom glavom i da odluke donose samostalno, a ne vodeći se golim Đilasovim interesima“, navedeno je u pisanoj izjavi Jovanova koju je prenela SNS.

On je ocenio da „zato i nije čudno što je deo opozicionih lidera, koje je Dragan Đilas uspeo da potkupi, ili uceni, danas horski mantrao ono što zahteva njihov gazda, ubeđujući malo njega, a malo više sebe da bojkot izbora ima smisla i da će biti prvi ljudi u istoriji koji su postigli nešto tako što nisu radili ništa“.

Jovanov je naveo da „Đilas na izbore šalje svoje mlade aktiviste pod firmom udruženja 1 od 5 miliona“.

Prema njegovom tumačenju, „javno iznet stav da će i izbore i sve što iz izbora proistekne smatrati nelegitimnim je osnov za novo nasilje, divljanje, upadanje u institucije i otimanje vlasti na ulici“.

„Izbori će biti održani, institucije posleizbora formirane u skladu sa voljom naroda, a bahatim tajkunima i njihovim marionetama nikada neće biti dopušteno da tuđu decu guraju u nasilje i stradanje“, zaključio je Jovanov u pisanoj izjavi koju je njegova stranka prosledila medijima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari