Foto: SNS

„Na svim razgovorima bili su prisutni samo Aleksandar Vučić i Marko Đurić, a taj čovek nema apsolutno nikakve veze ni sa čim što se tiče Kosova. Moguće je da neke veze ima onaj njegov prijatelj i saradnik u međunarodnom kriminalu Ho, ali ne sa Kosovom, nego sa podmićivanjem“, naveo je Jovanov un pisanom saopštenju koje prenosi SNS.

On je Jeremića nazvao „bednikom, lažovom i slučajem za lečenje“.

„Jeremić može da se opere pred istorijom za svu štetu koju je naneo Srbiji i srpskom narodu. On je neposredni krivac za izmeštanje rešavanja pitanja Kosova i Metohije iz UN u Evropsku uniju i poslednji je koji ima pravo da pominje Rezoluciju 1244, nakon što ju je brutalno zgazio i pocepao kada je svojevremeno od Generalne skupštine UN zatražio da usvoji kapitulantsku rezoluciju nametnutu od briselskih komesara“, navedeno je u pisanoj izjavi Jovanova prosleđenoj medijima.

Po oceni Jovanova, „samozaljubljeni Jeremić je svoju genijalnost trebalo je da pokaže na delu kada je od Međunarodnog suda pravde tražio mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali je umesto toga nastupio kao politički diletant i balavac, zadavši sopstvenoj zemlji udarac od kojeg se do danas nije oporavila“.