Jovanov: Jeremić nema veze sa Kosovom 1Foto: SNS

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke, Milenko Jovanov, saopštio je danas, povodom izjava Vuka Jeremića, predsednika Nardne stranke na TV N1, da bi „nabolje bi bilo da Vuk Jeremić poseti neku zdravstvenu ustanovu“.

„Na svim razgovorima bili su prisutni samo Aleksandar Vučić i Marko Đurić, a taj čovek nema apsolutno nikakve veze ni sa čim što se tiče Kosova. Moguće je da neke veze ima onaj njegov prijatelj i saradnik u međunarodnom kriminalu Ho, ali ne sa Kosovom, nego sa podmićivanjem“, naveo je Jovanov un pisanom saopštenju koje prenosi SNS.

On je Jeremića nazvao „bednikom, lažovom i slučajem za lečenje“.

„Jeremić može da se opere pred istorijom za svu štetu koju je naneo Srbiji i srpskom narodu. On je neposredni krivac za izmeštanje rešavanja pitanja Kosova i Metohije iz UN u Evropsku uniju i poslednji je koji ima pravo da pominje Rezoluciju 1244, nakon što ju je brutalno zgazio i pocepao kada je svojevremeno od Generalne skupštine UN zatražio da usvoji kapitulantsku rezoluciju nametnutu od briselskih komesara“, navedeno je u pisanoj izjavi Jovanova prosleđenoj medijima.

Po oceni Jovanova, „samozaljubljeni Jeremić je svoju genijalnost trebalo je da pokaže na delu kada je od Međunarodnog suda pravde tražio mišljenje o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, ali je umesto toga nastupio kao politički diletant i balavac, zadavši sopstvenoj zemlji udarac od kojeg se do danas nije oporavila“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari