Jovanović: Beograđani imaju šansu da izaberu nešto drugačije 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović sastao se sa kandidatkinjama i kandidatima za odbornike za gradsku Skupštinu.

U razgovoru sa kandidatkinjama i kandidatima Jovanović je govorio o nastavku kampanje za gradske izbore.

Jovanović je kandidatkinjama i kandidatima poručio da veruje u njih i da su mladi sami skupili potpise i predali listu posledinji, svesno – zato što i tako šalju poruku onima koji žive u ovom gradu na kom mestu se nalazi jedini potencijal koji može da promeni ovo društvo.

Beograđani imaju priliku da glasaju, da podrže nova lica. Da im daju makar šansu koju nisu do sad dobili. Ili neka posle izbora ćute“, rekao je Jovanović.

On je istakao da je suštinska razlika između LDP-a i svih drugih u ovoj kampanji to što su nova lica foto-robot političke partije sa vizijom koja je potpuno drugačija od one koju dele preostale 23 liste na ovim izborima.

Zbog čega se glasa 4. marta? Zato što nam treba još jedan most? Treba nam. Sve nam je potrebno – i fontane, i trgovi, i mostovi, i fasade, i bolnice, i škole, i pomoć za najstarije, ali to nećemo dobiti na senior kartici, niti na izbornom letku Đilasa, Šutanovca, u onom spotu u kojem igraju basket socijalisti. Ako neko želi promenu, treba da podrži one koji tu promenu treba da donesu. Zbog toga što su potpuno drugačiji, zbog toga što na drugačiji način gledaju život“, rekao je Jovanović.

On je istakao da je problem beogradskih izbora bio vidljiv u svakoj prethodnoj kampanji, kao i danas.

Mi ne možemo da varamo ljude i da im govorimo da su beogradski problemi posledica isključivo nečije nesposobnosti, neefikasnosti, nečije sklonosti ka korupciji. Svi fundamentalni problemi Beograda su identični problemima bilo koje sredine u Srbiji, i oni su posledica pogrešne politike koja je uništila čitavu zemlju, zbrisala društvo do temelja i ostavila nas da grizemo jedni druge do kosti“, rekao je Jovanović.

On je dodao da subota, 17. februar, nije bio dan za pokazivanje prstom u most preko Save, niti dan za rasprave o tome da li nešto treba da bude opština ili ne, već dan u kome su svi bili dužni da se sete šta se desilo pre deset godina.

Mi smo jedina stranka koja je u subotu pomenula godišnjicu kosovske nezavisnosti. I u tome smo bili usamljeni, kao što smo pre deset godina bili jedina stranka koju su palili i rušili, jedina stranka koja se nije gurala na onoj bini ispred Skupštine. Zašto su oni to prećutali? Zato što ne znaju da postoji? Ne, nego ne žele da se o tome govori, jer podsećanjem na to oni inderektno, zapravo, pokazuju koliko smo mi u pravu. Gde su bile Dveri i kamen sa Kosova u subotu? Na čajanci sa Radulovićem ‘toroču’ o nama“, rekao je Jovanović i dodao da ne možemo stvarati evropski Beograd, a prećutkivati krvavu politiku koja nas je dovela do toga da sebe opisujemo kao narod i društvo koje je presedan u civilizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari