Jovanović: Blistali bismo da nismo izgubili 20 godina na priču o EU 1Foto: FoNet

Predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) i jedan od lidera političkog pokreta „Metla 2020“ Miloš Jovanović izjavio je da bi Srbija danas „blistala“ da je energija koja je u poslednjih 20 godina potrošena na priču o Evropskoj uniji, umesto toga iskorišćena za sređivanje zemlje.

On je u intervjuu Kuriru rekao da je bavljenje pitanjem EU, u suštini bavljenje „nepostojećom temom“.

„Niti će biti proširenja, niti će EU, kakva je sada, moći da izađe iz krize. Zato u pokretu „Metla 2020“ ne trošimo previše energije na to pitanje.

„Sveobuhvatna saradnja na obostranu korist je jedini pravi i realni cilj koji treba da se postavi u odnosima Srbije i EU. Ništa više, ništa manje“, istakao je Jovanović.

On je ponovio stav da je promena izbornog sistema apsolutni prioritet za politički pokret „Metla 2020“. „Potrebno je ljude birati po imenu i prezimenu, jer su partije danas okupirale finansijske tokove, medije i pravosuđe“, dodao je lider DSS-a.

Prema njegovim rečima na srpskoj političkoj sceni nestalo je odgovornosti, ideje, vizije i ambicije.

„Užasno je opao moralni i intelektualni nivo na srpskoj političkoj sceni i sve je postalo prilično neozbiljno. Srpsku elitu danas neretko čini polusvet i to mora da se menja“, naglasio je lider DSS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari