Jovanović: Dogovor dobar korak ka prevazilaženju političke krize u Srbiji 1Čedomir Jovanović Foto: LDP

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da današnji dogovor vlasti i dela opozicije uz posredovanje evropskih zvaničnika otvara prostor za poboljšanje izbornih uslova u Srbiji i da predstavlja dobar korak ka prevazilaženju političke krize u zemlji.

Jovanović je u pisanoj izjavi ocenio da rok ostavljen vlastima da ono što je dogovoreno primeni u praksi i dobra volja dela opozicije da se ponaša racionalno, rezultiralo time da postoji mogućnost da se izbori ipak održe uz učešće, kako je rekao, najvećeg dela političkih organizacija.

„Međutim, ono što ostaje problem, to su narušeni međusobni odnosi i atmosfera u kojoj i dalje u političkom životu govorimo jezikom agresije i napada, čime se unosi dodatno ludilo u već ostrašćeno društvo“, kazao je Jovanović.

Dodao je da od početka razgovora vlasti i opozicije LDP insistira na dogovoru koji će rešiti fundamentalne probleme koje Srbija ima.

„Najavljeni bojkot dela opozicije, koji je neodgovoran pre svega prema građanima Srbije doprinosi toj atmosferi i ne daje odgovor ni na jedno pitanje koje muči ovo društvo“, ocenio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari