Jovanović: Jak opozicioni front do kraja jula 1

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da će do kraja jula biti formiran čvrst opozicioni front, okupljen u Savezu za Srbiju, koji će biti jaka protivteža “interesnoj hobotnici” naprednjačke vlasti, navodi se u saopštenju.

-Ništa ne koči ujedinjenje opozicije. Formiraćemo koaliciju koja će se sastojati od stranaka, pokreta i uglednih ljudi. Sačinićemo plan od dvadesetak tačaka i potom krećemo u kampanju u kojoj ćemo posetiti sva mesta u Srbiji“, rekao je Jovanović u intervjuu za portal Espreso.

Jovanović je dodao da će u toj kampanji građanima predstaviti konkretan plan za izlazak iz društvene i privredne krize i preneti im da račun za ogromno nezadovoljstvo naroda moraju platiti oni koji imaju gotovo neograničenu vlast više od šest godina.

-Dajemo nacionalne resurse da bi pridobili simpatije u inostranstvu. Vlast je na ivici nacionalne izdaje i blisko je povezana sa organizovanim kriminalom, a ekonomija stagnira, naglasio je Jovanović.„

Prema njegovim rečima, Narodna partija svakodnevno osniva odbore širom Srbije i  u narednom periodu doći će do svakog građanina i predstaviti mu program te stranke.

Jovanović, koji je i zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda, rekao je da nema ništa lično protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koga se seća kao „zagriženog člana Demokratske stranke, koji 2013. godine pisao manifest Draganu Đilasu“.

-Razlikujemo se u viđenju strategije razvoja. Vesić misli da bi Beograd trebalo da bude grad jeftine zabave, bugarskih turista i gondole, a ja da bi prestonica trebalo da bude grad međunarodne trgovine, luka, pristaništa, gradske železnice i metroa. Takvu razvojnu politiku ću zastupati u Skupštini Beograda, rekao je Jovanović.

Jovanović je kao primer neodgovorne politike naprednjačke vlasti naveo koncesiju na postrojenje za preradu otpada u Vinči, koju će Beograđani iz svojih džepova platiti više od milijardu i sto miliona evra, iako je mogla da bude plaćena 150 miliona evra.

-Da stvar bude gora, električna energija kao finalni proizvod spalionice neće pripadati gradu, nego strancima, a Beograđani će morati da je plaćaju po duplo većoj ceni od tržišne, rekao je Jovanović.

Jovanović je, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je napravio kobnu grešku jer je međunarodnim faktorima obećao sve i oni ga sada drže za ta obećanja.

-Vučić od 2008. godine obećava da će Srbija da potpiše sve i sada smo u docnji. Predsednik SNS-a je spreman da potpiše bukvalno kapitulaciju na Kosovu i Metohiji. Naša pregovaračka pozicija je dodatno otežana jer je Vučić u predsedničkoj kampanji u SAD podržao Hilari Klinton, zaključio je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari