Jovanovic: Mihajlović nije kompetentna da govori o razvoju Beograda i Srbije 1

Zamenik šefa odborničke grupe „Savez za Srbiju“ i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović ocenio je danas da ministarka Zorana Mihajlović nije kompetentna da govori o razvoju Beograda i Srbije.

U narodu će ostati upamćena po izjavi da će dve stambene zgrade u „Beogradu na vodi“ pokrenuti razvoj čitave Srbije, po predaji beogradskog aerodroma strancima, gušenju niškog aerodroma, kao i po najavi ukidanja 800 kilometara pruga u Srbiji, navodi se u pisanoj izjavi Jovanovića.

Jovanović ukazuje da Mihajlović ne razume da potpuno ukidanje stanice u Savskom amfiteatru nije planirano sedamdesetih godina prošlog veka, već samo njena prenamena za opsluživanje prigradskih vozova.

Prokop je bio predviđen kao glavna železnička stanica, ali tek kad se izgrade metro i glavna autobuska stanica pored Autokomande, naveo je Jovanović.

Mihajlović nije, izgleda, svesna da je od tog vremena nastao čitav grad, Novi Beograd, gde bi danas trebalo locirati glavnu železničku stanicu, na istom mestu kao i autobusku. Ne čudi ni da ne razume da prugu oko Kalemegdana ne treba dirati, dok se železnička obilaznica ne poveže sa Banatom, dodao je Jovanović.

Jovanović je istakao i da je, pored Beograda, još jedino Tirana ukinula železničku stanicu u užem gradskom jezgru.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da kritičari izmeštanja glavne železničke stanice u Beogradu namerno ili slučajno pokazuju veliko neznanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari