Jovanović: Nepravilnosti od 240 miliona evra u gradskom budžetu za 2018. godinu 1Foto: Narodna stranka

Odbornička grupa „Savez za Srbiju“ u Skupštini Beograda saopštila je danas da je gradska uprava, na čelu sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, zabeležila nepravilnosti u iznosu od 28,35 milijardi dinara, odnosno 240 miliona evra, samo u 2018. godini.  

„U odnosu na ukupan budžet prošle godine, to čini gotovo 30 odsto“, navodi se u saopštenju koje je potpisao šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovnaović.

Jovanović je istakao da su nepravilnosti navedene u izveštaju Državne revizorske institucije (DRI), koji namerno nije dostavljen odbornicima u momentu kada je krnji gradski parlament glasao o završnom računu za 2018. godinu.

„Nepravilnosti se kreću od klasičnih zloupotreba sredstava do knjigovodstvenih propusta“, navodi se u saopštenju.

Povrh svega, DRI je utvrđio da 1.160 stanova u vlasništvu grada nije evidentirano, kao i da 8.972 parcele nisu uknjižene, istakao je Jovanović.

„Sama činjenica da su osam milijardi dinara od integrisanog sistema naplate karata u javnom prevozu ubrojali u budžetski prihod, što i revizor potvrđuje da je besmisleno, bila bi u svakon normalnoj državi dovoljna da čelnici vlasti podnesu ostavke“, navodi se u saopštenju. 

Ovakav nalaz DRI u najmanju ruku pokazuje ogromnu nestručnost, nesposobnost i amaterizam gradske vlasti, a imamo osnovanu sumnju da je u brojnim slučajevima reč o kriminalnim radnjama, i sa tim u vezi ćemo u narednim danima kontaktirati nadležne organe i obavestiti javnost, naveo je Jovanović u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari