Jovanović: Protesti uskoro još masovniji, vlast poseže za manipulacijom 1Nikola Jovanović Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je vlast u „potpunoj panici“, jer nema odgovor na masovne proteste građana širom Srbije, niti na bojkot institucija koji sprovodi opozicija.

„Zato režim poseže za očajničkim potezima, poput spinovanja u vezi sa maketom vešala na protestu u Beogradu, ili emitovanja uvredljivog spota protiv opozicije i šetača“, rekao je Jovanović televiziji Naša, a prenosi Narodna stranka. On je naveo da će protesti ostati mirni i dostojanstveni sve do ispunjenja zahteva, jer će režim biti pobeđen brojem građana koji slobodnom voljom traže promene, a ne bilo kakvim nasiljem.

Jovanović je istakao da je vladajuća koalicija jedina koja sprovodi nasilje u Srbiji, što jasno pokazuju pokušaji ubistava predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i novinara Milana Jovanovića, ali i brojni slučajevi iz svakodnevnog života, poput otpuštanja devet žena predavača na Višoj medicinskoj školi u Ćupriji, samo da bi „režimske perjanice“ Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić dobile još jednu platu.

„Režim je svestan da je raspisivanje izbora pod ovakvim okolnostima besmisleno, a da simbolični potezi poput privođenja predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića ili ostavke direktora Koridora Zorana Babića nemaju više nikakvu težinu“, naveo je Jovanović. 

Zato očajnički nastoje da podmetnu opoziciji nameru radikalizacije, iako su oni jedini  odgovorni za polarizaciju i sveopštu tenziju u društvu, dodao je Jovanović. On je istakao da će protesti širom Srbije biti još masovniji nakon predstavljanja i potpisivanja „ugovora sa narodom“ u februaru, a da će biti „duplirani na proleće“. 

„Tada će se svi zahtevi sliti u jedan: raspisivanje fer i poštenih izbora na svim nivoima, koji će realno preslikati pravu volju naroda i novo stanje u Srbiji“, rekao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari