Jovanović sa Koštunicom o daljim političkim koracima 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Predsedništvo DSS i Politički savet, koji su pre dva dana po prvi put imali zajedničku sednicu zbog važnosti političkog trenutka u Srbiji, razmatrali su političku situaciju i moguće nove načine opozicionog delovanja.

Kako naš list saznaje, lider DSS Miloš Jovanović i predsednik Političkog saveta stranke Miloš Ković nedavno su se sastali sa osnivačem stranke i dugogodišnjim predsednikom DSS Vojislavom Koštunicom. Razgovarano je o političkoj situaciji u zemlji i oblicima dalje političke aktivnosti.

„Savez za Srbiju ima logiku, i mi smo razgovarali sa njima zato što nema dileme da ovakva vlast mora da ode. Ali, postoji i doza rezerve prema takvom načinu opozicionog okupljanja, koji ne predstavlja novinu u srpskoj politici i samim tim otvara pitanje šta posle“, navode u Demokratskoj stranci Srbije. Naš sagovornik ističe da će se takvim opozicionim okupljanjem sigurno neka energija naroda i građana ove zemlje stvoriti, ali, možda i potrošiti, i dodaje da „danas kao narod i država nemamo prostora da razbacujemo preostalu energiju“.

U DSS navode da ozbiljno razmišljaju šta dalje i promišljaju dalje korake. „Ovo nije pitanje ni Miloša Jovanovića, ni Dragana Đilasa, ili DSS-a i Saveza, već je pitanje da li ćemo opstati kao nacija i država, i kada dignete ulog na taj nivo, onda treba dobro sagledati koji je najbolji način da se dođe do korenitih i neophodnih promena u Srbiji“, kažu u toj stranci.

Sednica Glavnog odbora DSS zakazana je za 13. oktobar u Sava centru i tada će se otvoriti šira rasprava o daljem političkom delovanju stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari