Jovanović (SZS): Prodaja “Veterine Beograd” nerazumna i nezakonita 1Foto: Narodna stranka

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda najoštrije je osudila nameru gradske vlasti da privatizuje Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd“ i upozorila da bi to bilo nezakonito i skandalozno postupanje, izjavio je danas šef te odborničke grupe i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović.

„Zakon o komunalnim delatnostima jasno definiše zoohigijenu kao komunalnu uslugu, koju pružaju lokalne samouprave i za čije se obavljanje osniva javno preduzeće. Pitamo ko ima pravo da prodaje javno komunalno preduzeće i da Beogradu tako defakto oduzima jednu zakonsku nadležnost“, rekao je Jovanović.

On je istakao da JKP „Veterina Beograd“ obavlja izuzetno važnu javnu uslugu u glavnom gradu, od brige za životinje do uklanjanja uginulih jedinki, što utiče i na zdravlje ljudi.

„Nedopustivo je da se preduzeća koja obavljaju uslugu od opšteg interesa pretvaraju u komercijalne firme samo da bi neko ostvario dodatni profit ili uzeo proviziju“, kazao je Jovanović.

„Ironija je da je upravo zamenik gradonačelnika Goran Vesić, obrazlažući najavu prodaje Apoteke ‘Beograd’, istakao da bi Beograd trebalo da se bavi isključivo komunalnim sistemom i komunalnim delatnostima. Da li je moguće da je Vesić toliko neobavešten i nekompetentan da ne zna da se ’Veterina Beograd’ upravo time bavi“, upitao je Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari