Foto: Narodna stranka

Da je tek u utorak raspisan tender za izradu plana generalne regulacije za prvu fazu metroa, što znači da ni geološka istraživanja još nisu urađena.

„Ukoliko se uzme u obzir da bi tek sledile faze kao što su eksproprijacija, pa izrada idejnog i glavnog projekta, jasno je da prvi građevinski radovi ni teoretski ne mogu početi za vreme mandata ove vlasti“, rekao je Jovanović, a prenela Nardona stranka čiji je potpredsednik. Jovanović je naveo da odbornička grupa „Savez za Srbiju“ sa žaljenjem konstatuje da je vladajuća partija grubo obmanula Beograđane predizbornim obećanjem da će se voziti metroom do 2022. godine.

„Od Srpske napredne stranke koja za pet godina vlasti u prestonici nije ostavila nijedan kapitalni projekat i koja ni sneg u januaru ne ume da očisti, to se, nažalost, moglo očekivati“, rekao je Jovanović. On je ukazao da odbornička grupa „Savez za Srbiju“ zagovara potpuno drugačiji odnos sa Beograđanima, u kojem se neće obmanama dolaziti na vlast i u kojem će postojati politička odgovornost za nedostatak rezultata.

Povezani tekstovi