Jovo Bakić: Nije narušena autonomija Univerziteta 1Jovo Bakić Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

„Autonomija Univerziteta nije narušena zato što ja imam pravo da pozovem koga hoću u sopstveni kabinet, prema tome autonomija apsolutno nije narušena i nije korektno da se protiv tih ljudi na taj način govori“, kazao je danas sociolog Jovo Bakić.

Govoreći o izjavi koju je dao policiji, on je naglasio da je inspektore zanimalo da čuju šta je zapravo rekao.

„Doneo sam primerak NIN-a pa su fotokopirali čitav tekst. Razume se, ja sam im i ostavio taj primerak NIN-a, jer u njemu ima šta da se pročita valjano, nezavisno od mog intervjua. U tom smislu, u izjavi datoj MUP-u, citirano je ono što sam ja već rekao u intervjuu NIN-u“, istakao je Bakić za portal Istinomer.

On je u intervjuu Istinomeru naglasio da Tužilaštvo delo ne kvalifikuje, da je to bio predistražni postupak i da istražni sasvim izvesno neće biti ni otvoren zato što nema elemenata krivičnog dela.

„Nas trojica smo sedeli, dva inspektora koji zaslužuju svako poštovanje kao odlični profesionalci i veoma ljubazni ljudi, i ja. Popričali smo o tome šta sam to govorio. Uzgred, to govorim već par godina“, istako je Bakić za portal Istinomer.

Odgovarajući na pitanje na šta je mislio kada je rekao da „ko ne želi da menja vlast, on ne upada na RTS bez dugih cevi“, ovaj sociolog je naglasio da „ako želite promenu vlasti, ako ste dobro organizovani, onda ima smisla da upadnete na RTS“.

„Postoji tu još niz drugih mera koje treba da preduzmete, između ostalog, da povežete političare koji su na vlasti, a bogami je dobar deo iz opozicije i da ih stavite u zatvor. To su, dakle, neke stvari koje jednovremeno čovek radi i to je poznato iz istorija državnih udara, revolucija“, precizirao je Bakić i naglasio da on misli na „socijalnu revoluciju“.

„Kada sedam godina vladate i ni s kim ne razgovarate, kada opoziciju permanentno maltretirate, kada mafijaški vladate, nema druge nego da odete na jedan neinstitucionalan način. To je prosto tako jer drugačije ne može biti“, objasnio je Bakić

Bakić je, tokom proteklog vikenda, dao izjavu policiji u vezi sa navodima iz intervjua nedeljniku NIN, u kome je ponovio svoje stavove da „ako već neko upada na RTS šta će tamo bez dugih cevi“, postavivši i retoričko pitanje „Šta je cilj upada“ jer, prema Bakićevom mišljenju, ako se već upada u nacionalnu televiziju upada se sa ciljem „preuzimanja vlasti“.

U tom intervjuu je rekao da „on nema nameru nigde da upada“, ali je govorio i o vezama „najviših vrhova vlasti i mafije“, što vidi kao ključni razlog poziva u policiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari