Jurić: Čudi me što za zakon nisu glasali poslanici opozicije 1Igor Jurić Foto: Medija centar

Skupština Srbije usvojila je danas više međunarodnih i finansijskih ugovora i zakona među kojima su i izmene Krivičnog zakonika, kojima se uvodi doživotna kazna zatvora za silovatelje i ubice dece i trudnica bez uslovnog otpusta.

Glasanje je sa skupštinske galerije pratio osnivač fondacije Igor Jurić koji je i pokrenuo inicijativu za izmenu zakona posle svirepog ubistva maloletne ćerke Tijane. Njegovo prisustvo poslanici su propatili aplauzom. Jurićevu inicijativu za donošenje takozvanog Tijaninog zakona podržalo je i 160.000 građana.

Glasanju nije prisustvovao deo opozicije koji bojkotuje rad parlamenta. Za „Tijanin zakon“ glasali su osim poslanika vladajuće većine i Đorđe Vukadinović iz opozicione poslaničke grupe „Pokret za Spas Srbije – Nova Srbija“, dvoje poslanika Lige socijldemokrata Vojvodine, nezavisni poslanik Miladin Ševarlić i poslanici radikala.

U kratkoj i neformalnoj izjavi za naš list Jurić je rekao da je zadovoljan donetim izmenama, ali da ga čudi što za zakon nisu glasali poslanici opozicije, a posebno Dveri i Boško Obradović koji su svojevremeno došli kompletno da podrže svojim potpisom inicijativu za izmenu zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari