Jurić: Čudi me što za zakon nisu glasali poslanici opozicije

Ostavite komentar


  1. „Glasanju nije prisustvovao deo opozicije koji bojkotuje rad parlamenta.“
    Ne razumem sta te cudi?

    1. Bas tako! Covek nece da zna nista drugo sem svoj ocajnicki cilj. Tesko je izmanipulisan.

      1. Nadam se da će se gospodin Jurić sada okrenuti svojim ličnim poslovima, porodici i probati da odboluje svoj veliki bol.

      1. Imaju ali u tom zakonu postoji dopuna koja nema nikakve blage veze sa Tijaninim zakonom već sa odbranom lika i dela Aleksandra Vučića, zbog čije kritike cela opozicija može da zaglavi doživotnu robiju… tek ćemo da vidimo šta se sve krije iza ovoga!

      2. Upravo zbog svoje dece nece da ucestvuju u manipulaciji Skupstinom i na mala vrata legalizacijom diktature i drakonskih mera protiv svih koji dignu glas protiv firera i njegove kamarile.

    2. Imaju, ali u parlamentu se nastupa radi političkih ciljeva, a ne ličnih…

    3. Neko bi pomislio da do donošenja ovog zakona silovanje i ubijanje dece nije bilo ni zabranjeno u ovoj zemlji.

      1. Cenjeni g.Juriću,
        velika većina ljudi u Srbiji saučestvuje u Vašem bolu i duboko poštuje Vašu borbu za donošenje zakona koji će doprineti da monstrumi nikad ili skoro nikad ne ugledaju belog dana na slobodi.Ali AV je ono što su građani Srbije podržali izmenio a da nije konsultovana struka na adekvatan način i da nisu unete izmene ( eventualno pravo na usl.otpust, eventualni koji je u praksi u jasno definisan uslovima dostupan) odnosno da bude usklađen sa tzv.Strazburom da nema sutra plaćanja odšteta monstrumima i sl.stvari.O ovim drugim delima koje je podmetnuo na glasanje ne bih ni komentarisao jer je toliko providno da je i ružno.A opozicija je van parlamenta, nas 74 % koji nismo glasali za SNS nismo za to da naši predstavnici naroda budu u tom cirkusu.Godinama na red nije mogao sa se stavi vaš zakon i godinama nije mogao da se uredi kako treba nego je sad brže bolje želeo vas da iskoristi.Oprostite svakom ko danas nije bio u Parlamentu,to nema veze sa Vama, naprosto bojkot Parlamenta je nešto što je osnov narodne borbe.Veliki pozdrav!

        1. Sasa, dali ste iskren i cestit komentar. Pozdravljam i podrzavam svaku Vasu rec. Svako dobro Vam zelim sa nadom da ce se narod ipak izboriti.

          1. Cenjeni Sasa…
            Nas narod bi reko: „Trli baba lan, da joj prodje dan.“ Radi znanja i ravnanja sad je samo usvojena dopuna Tijaninog zakona koji je ranije donet u Skupstini Srbije, a koji nije predvidao dozivotnu robiju niti imao klauzulu o nemogucnosti privremenog otpusta. Gradjani su samo dali incijativu, a Vlada Srbije uskladila incijativu sa zakonikom Srbije i sa Ustavom, Nijedna drzava ne uskladjuje svoje stavove sa sudom u Strazburu, vec sa Ustavom i svojim zakonima, a sud u Strazburu je tu da osudi krsenje tih zakona. Da vas cenjeni gospodine Sasa podsetim da je SNS na poslednjim izborima osvojio 48,25% glasova ili 1.832.174 punoletnih gradjana Srbije je glasalo za SNS. Pa se postavlja pitanje kako su Srbijom Vladali vecito drugi od DOS-a, preko DSS (Kostunica je vladao do 2008 god, a da nijednom nije pobedio na izborima). Pa od 2008 do 2012 DS sa 38,42%… Kakav su krelebititet onda imale te Vlade i koalicije Koje za Koje nisu glasali 90% – 95% gradjana Srbije. A prodale su sve zivo, cak su prodali i zlatnu rezervu Srbije i svima je bilo lepo. Pune oci prazno srce. Zamislite sta treba tek da misle svajcarci kojima je izlasnost na izbore izmedju 20 do 30%, a na referendume koji su redovni imedju 10 do 15%. Daba trazite opravdanje za one koji brane kriminal i korupciju, to se neda odbraniti, jer zakoni se donose zbog gradjana, a ne zbog jeftinog skupljanja politickih poena i ronjenja laznih suza. Kad tad to im se obije o glavu sto se i desava na rejting listi.

  2. Sve je politika. Sad će svi reći da proziva Boška i opoziciju jer je to cena što ga podržava SNS. Bez obzira na sve, ovaj Trojanac je čestit i pošten čovek.

    1. Čestitost i poštenje se dokazuje stavom:
      Ako Gebels i Mengele urade nešto, što delom i meni odgovara, podržaću u svemu dotične!

    2. I treba da proziva. Da svi znamo sve. Nije gdin Jurić trojanski konj niti je izmanipulisan. Postoje stvari koje su iznad pol.interesa i opozicija je trebalo da glasa i pokaže da nije ista ko režim.Majka sam 2 deteta i potpisala sam peticiju i nisam SNS glasač nikad bila.

      1. Gospodjo, Sa ovom promenom zakona rezim je proturio i druge stvari, da moze krivicno da goni i zatvara svoje neistomesljnike !!! Ovo je samo drugi vid manipulacije rezima na vlasti da izglasa i proturi ono sto njima odgovara!

        1. Gospodine test01 vidi se da verovatno niste prebacili ni petnaest godina.Kada dobijete prvo dete ako ovaj portal još bude funkcionisao napišite koju reč izvinjenja zbog opsednutosti Aleksandrom Vučićem čak i kada su ovakve teme u pitanju.
          Svi smo nekad bili mladi ali ozbiljne teme su za odrasle.

          1. Gospodine borke, kao majka troje dece imam puno pravo da Vam kažem da takvima ko što ste Vi treba održati predavanje o tome šta je briga za sopstveno dete! Slažem se da monstrumi treba da služe doživotnu robiju ali ne slažem se da moje dete služi doživotnu robiju ako „neko“ proceni da je svojim aktivizmom u političkom životu „rušilo sistem“. Bojim se da niste razumeli šta je usvajanje ovog zakona donelo svima nama.

      2. Ja koliko se swcam, upravo je SNS blokirao donosenje ovog zakona, i upravo su, oni, preko hrvatskih medija razapeli oca ubijene Tijane. Sada odjednom, lada opozicija bojkotuje parlament, rade „punom parom“, Cak ce mozda poslanici i parlament saznati sta se AV dogovarao oko priznjanja Kosova i razgranicenja. Usput ce moralne gromade Martinovic onaj iz Farme da ispljuju opoziciju, jer, eto, nisu tu kad se donose vazni zakoni i kad je Kosovo tema.

  3. Vama bi gospodine Igore bilo bolje da se ne mesate u politiku. Zakon je usvojen i bez glasova opozicije, jer je bilo normalno da se glasa za taj zakon. Da je bilo vuci potegni sigurno bi opozicija dosla na glasanje i nemojte sad da se iscudjavate zasto nisu bili na glasanju, jer je to mesanje u politiku. Razlog je i vama poznat zasto ih nema u skupstini. Znala je opozicija da ce i bez njih biti dovoljno glasova za zakon. Zakon je usvojen, svi smo srecni zbog toga i nemojte sebi da dozvoljavate politicke komentare.

      1. Tačno.
        Samo još dodati da zakon najverovatnije ne bi ni bio stavljen na dnevni red da to nije bio veliki mamac da se opozicija vrati u Skupštinu, gospodine Juriću.
        Vama svaka čast, izborili smo se uz sve otpore.

  4. Pazljivo sam saslusala debatu u Utisku, i razumem borbu Jurica, al ne razumem da ima potrebu da „ujedinjuje“ vlast i opoziciju u trenutku kad se vodi jedna sira bitka. Za zakon je bilo znano da ce.biti izglasan, nek je zadovoljan sto je to izborio i dalje ne treba da komentarise ko mu je to omogucio, jer poceo je bas da zvuci lose i potkupljeno.

    1. Svako može da kaže sve o svemu. Ako ste zaista gledali Utisak, budite 1 dan gdin Jurić pa onda pričajte. On je demaskirao i vlast i opziciju, i njih ne interesujemo ni mi ni naša deca, samo politički poeni.

  5. sa ovom izjavom da mu je čudno što opozicija nije glasala za zakon možemo slobodno zaključiti da se čovek učlanio u SNS. sretno ti bilo junače u SNS-u.

  6. Meni je žao zbog tragedije koja ga je zadesila ,ali trebalo bi da se drži dalje od politike ,jer imam utisak da je ne razume baš kakotreba.

    1. Ne razume ni politiku, a još manje pravo. Plus što je ubeđen (a i ogromna većina njegovih podržavalaca) da je to što mu je dete ubijeno – univerzalni izgovor i opravdanje za sve.
      Ako sledimo tu logiku, to bi značilo da se npr. za Velike boginje (Variolu) veći stručnjaci oni koji su je preživeli ili oni kojima je neko od porodice umro od toga, nego lekari specijalisti koji su se za to školovali („Doktore, nisi ti preživeo Variolu, ne znaš kako je to“)

      1. Kakav je to Juriću „izgovor i opravdanje za sve“, pobogu?
        To je to, najgore,
        što smo postali zombiji bez empatije i osećaja za tudju tragediju.
        Mešate babe i žabe i ne razumete ništa.

        1. Pre svega, pravo nije empatija niti osećaj za tuđu tragediju. A što se tiče „izgovora i opravdanja“, stvar je jasna. On može da piše zakone – jer mu je ubijeno dete. Pitaju ga za svašta i njegova se sluša – jer mu je ubijeno dete. Gostuje svuda, i to na ravnoj nozi sa stručnjacima – jer njemu je ubijeno dete. I još govori sudiji drugog najvišeg suda po rangu (pride i doktoru pravnih nauka) da nije u pravu i da on zna bolje od njega – jer njemu je ubijeno dete.

          Uostalom, da ponovim šta sam već napisao – „Mislim, ako će porodice žrtava da pišu Krivični zakon, što onda poverioci ne bi pisali Zakon o izvršenju i obezbeđenju, poslodavci Zakon o radu, vlasnici kladionica Zakon o igrama na sreću i tome slično…“

          1. Nije Jurić pisao zakon nego zakonodavac.
            A vi ste dehumanizovani,
            i to je tragično.

          2. @ Marija. Nije pisao Jurić, pisala je njegova fondacija. Preciznije neki kvazi-stručnjak koga je on našao (ili koji se njemu uvalio) što dođe na isto.

            I ništa ja ne dehumanizujem, pravo je naprosto takvo – emocija u njemu nema, niti treba da bude. Ako ti je to strašno – OK. Zato i ne mogu svi da budu pravnici. Ali, izgleda da je to jedina oblast (sem fudbala) u koju se u Srbiji svi razumeju, a najglasniji su oni koji najmanje znaju.

    2. Pa ni politicari ne razumeju politiku, a ne mi, obicni gradjani. Jedino vazno, u ovoj nasoj politici, jeste da dodjes na vlast kada si opozicija, a kada si na vlasti, gledas da tamo sto duze ostanes.

  7. Juricu, Juricu, napravio si karijeru na ovim izmenama zakona koje cemo opet morati da menjamo kad padnu naprednjaci ili ce biti ukinute od strane Ustavnog suda, a sada izgleda hoces i u politicare. I to medju one Vuciceve… Osim ovoga sto si ti predlagao Vucic je progurao i mnoge odredbe kojima povecava represiju i kazne nad onima koji se drznu da izraze protest protiv represije vlasti, kao i recimo protivljenje prinudnom izbacivanju ljudi iz stanova, jer i izvrsioci su sluzbena lica, kao i kada policija neosnovano primeni silu nad gradjanima a ovi pruze otpor, sto postaje sve cesci sluca, a unutrasnja kontrola MUP selektivno sprovodi il ne sprovodi delotvorne istrage, a sudovi veruju policiji osim kada tu silu primene prema nekom naprednjaku ili Vucicvom i bratu Malog. Jel i za to trebala opozicija da glasa? Dveri su opet meta?! Podrska svima koji nisu glasali a ti Juricu, sram te bilo za sve sto planiras ubuduce…

    1. Zašto 6ako brzo menjati kad oni padnu. Može posle lepo da se svima njima sudi po tom zakonu, a onda popraviti i izuzete one koji su po istom osuđeni.

    2. Sram tebe bilo, Borko, a ostale koji napadaju čoveka čiju je maloletnu kćerku silovao i ubio jedan monstrum. On je time istovremeno ubio i oca i majku i Tijaninu nerođenu decu. Takav nečovek je zaslužio smrtnu kaznu, a ne da nakon izdržane dve trećine (a možda i kraće, zbog „dobrog vladanja“) izađe i ponovo počini još gori zločin. Vi koji Jurića kritikujete nemate ni trunke empatije prema žrtvi glumeći istovremen neke prosvetljene Evropljanine. Pitao bih vas kako bi reagovali kada bi se to vama dogodilo. Ono što je podlo u vašim komentarima je da ga svrstavate u Vučićev tabor, njega koji je verovao u opoziciju i zato se zapitao zašto ga opozicija ne podržava. Za mene je Vučić i njegova diletantska kamarila najveće zlo koje je snašlo Srbiju u njenoj istoriji, ali sada vidim na osnovu komentara i da u njenoj opoziciji ima zlih ljudi koji su operisani od saosećanja sa žrtvama. Setite se nedavnog slučaja kada je žena iz Alijine vojske preklala dečaka iz Bosne i dobila 10 godina zatvora. Kao što reče onaj lik iz pesme Zabranjenog pušenja Hakija, kome je presudila čakija: ja ću izać’ iz zatvora, a on neće nikad iz Bara (sarajevsko groblje). Ne bi me začudilo da si prikriveni naprednjak koji glumi velikog Evropljanina, a dobro znamo na svojoj koži kakve su to „evropske vrednosti“. Svakog dana se dešavaju užasna ubistva po Srbiji za koje se izriču smešno male kazne. Doživotna kazna je minimum za te zle ljude koji u zatvoru žive bolje nego većina ljudi na slobodi. A svi oni koji su protiv Jurića neka se pogledaju u ogledalo i zapitaju: Kakav sam ja to čovek?

  8. Zašto mu je toliko bitno bilo da i opozicija glasa za ovaj zakon? Sasvim je predvidljivo bilo da će zakon biti izglasan i bez opozicije. Da je postojala makar i minimalna šansa da zakon ne bude izglasan, napredni radikali ga ne bi ni stavili u proceduru. Ali procenili su (tačnije, Gazda je procenio) da im se u ovom trenutku više „isplati“ da ga izglasaju, kao što su pre dve godine ti isti radikali procenii da im se više „isplati“, ne sam da ga ne izglasaju, nego da ni ne raspravljaju o tom zakonu, jer je raspravu zahtevala tadašnja (i sadašnja) opozicija!
    Razumem bes i želju za osvetom ovog čoveka, na njegovom mestu bih verovatno i ja isto reagovao, ali on očigledno (još) ne shvata da je teško, ne izmanipulisan, nego je njegova nesreća zloupotrebljena u populističke namene!

  9. A ne čudi Vas to što su u zakonu pomešane babe i žabe ? Osim toga , za ubice i silovatelje je najadekvatnija kazna smrtna , pa ipak ne možemo da je donesemo ako smo kao država na evropskom putu preuzeli obaveze usklađivanja našeg pravosudnog sistema sa evropskim . Verovatno ni ovaj zakon koji je danas izglasan u skupštini Srbije nije u skladu sa tim, već ima isključivo populističku ulogu.

  10. Ne razume zašto opozicija neće da bude vreća za udaranje Vučiću? Odnosno, hoće da kaže da je činjenica što neko nije učestvovao u donošenju zakona koji je donesen, bitnije od činjenice da ga neko koristi za napade na opoziciju. Njegova lična tragedija je toliko velika da je sasvim očekivano da ne može objektivno da vidi ovaj problem. To mora da se razume.

  11. „doživotna kazna zatvora za silovatelje i ubice dece i trudnica bez uslovnog otpusta.“

    Znači, neko ko ubije jednu trudnu ženu neće izaći nikad, a neko ko ubije, recimo, žene koje nisu trudne može da izađe? Ili pet muškaraca?
    Hoće to tako kad priučeni, samozvani, kvazi-stručnjaci pišu zakon. A na emocije udara onaj koji, povrh svega, prolazi kroz KE… Razumem da čovek mora nekako da se izbori sa onim kroz šta je prošao, ali izabrao je pogrešan put i način…
    Mislim, ako će porodice žrtava da pišu Krivični zakon, što onda poverioci ne bi pisali Zakon o izvršenju i obezbeđenju, poslodavci Zakon o radu, vlasnici kladionica Zakon o igrama na sreću i tome slično…

  12. Tesko je dati komentar na ovu vest. U potpunosti saosecam njegov gubitak i borbu da se nekom drugom isto ne ponovi. Zelim da verujem da nije svesno i sa ciljem dozovlio da ga izmanipulise ovo ZLO zvano SNS. Na jednom mestu prica kako ovo ne bi trebalo da je politicka tema a onda nakon toga direktno uvlaci u politicko polje i to u korist nazadnjaka. Pazljivo sam gledao utisak nedelje i njegovo izlaganje, deluje mi kao da tu ima trojanskog konja.

    1. Juric Trojanac….Sramota covek veze nema sa zivotom..razumem sve ..ali da drzi pridiku…Majicu sudiji i opiziciji.???? A sto da glasamo za dozivotnu..ona nije predvidjena Ustavom…dosta je 40 g….i sta onda

  13. Gledao sam utisak nedelje a i ranije njegovo gostovanje na N1 i toliko me je razočarao g.Jurić njegovim nastupom da nemam reči. On koji je laik (kao i ja) za pravo dozvoljava sebi da stručnjacima govori da nisu u pravu. Stručnjaci u toj oblasti argumentovano objašnjavaju u šta se upuštamo donošenjem takvog zakona a on im govori da nisu u pravu(drugim rečima on zna više od njih o toj oblast). Kao najači argument on se poziva na zakonodavstvo u Velikoj Britaniji koja napušta EU i Mađarskoj čija je vladajuća partija isključena iz glasanja u EP. Mene bi zaista bilo sramota da ljudima kojima je to poziv govorim da nisu stručni a ja laik znam više od njih. Da ja razumem njegovu bol i njegovu borbu za donošenje takvog zakona ali ne treba biti tako neodgovoran u nastupima.

      1. Čitam sve ove komentare i sram me je što je kod nas opšti nedostatak dostojanstva, kulture, razumevanja, saosećanja. Postoje stvari i situacije koje su za opšte dobro. Nije uvek sve ‘mi ili oni’. Tuga.

    1. Nešto razmišljam… Da mu je ćerka umrla ćekajući na transplantaciju organa ili tokom operacije, da li bi onda krenuo i lekarima da soli pamet sa istim objašnjenjem „Ja mogu/moram/znam jer je meni dete mrtvo, a vama nije ili nemate decu pa ve ne možete/ne znate“

  14. Šta je sa ovim ljudima: Prvo onaj nesrećnik čiju je ćerku pregazio Mitrovićev sin, pa žena Olivera Ivanovića, pa sada ovaj čovek. Svi na stranu vlasti. Pa pobogu pročitajte šta je tačno uključeno u doživotnu robiju osim ubica dece i biće vam jasno. Ako Tijanin zakon sadrži i te odredbe onda ga nije trebalo usvojiti. Ili je vlast proturila i ono što njoj odgovara, a sve podvela pod ubistvo nesrećne dece.

  15. Juricu, procitaj ove bestidne komentare opozicionih glasaca, i ako si do sada imao sumnju sa kim imas posla, siguran sam de ces od sutra glasati za Vucica, samo da ovo zlo ne dodje na vlast… to normalni ljudi nisu, i tebe ce prvo da razapnu kada se docepaju vlasti….

    1. Izgleda da je centrala pocela da stavlja nesto jace u sendvice. Sastojak u sendvicu koji kreira bes u bota. Pa jos pominje i „razapinjanje“. Teska droga je u pitanju.

    2. Ti kad bi bar malo razumeo ove komentare i sve sto je predhodilo i zasto je bas sada Tijanin zakon stavljen na dnevni red a potom i izglasan, nebi lupetao gluposti i bulaznio o opoziciji? Opisom ljude koje nezelis da vidis na vlasti, opisao si sebe i bandu-bagru i olos koju podrzavas?

  16. Mene zanima kako ce da se oseca kada po zakonu koji nosi ime njegove cerke budu osudjivani ljudi za „dela protiv drzave“. A vec vidim kako ce takve stvari da se primenjuju… Ne znam da li je njega zloupotrebila vlast ili je on ovde nasao svoju korist i necu u to da ulazim ali hocu da da porucim da je gdin Juric licno mene obmanuo ubedjujuci sve oko sebe da se zakon tice „ubice dece“, a sto se na kraju ispostavilo mnogo sire.

    1. Nema to veze sa Jurićem, jeć sa zakonopiscem i SNS podvalama.
      Tijanin zakon je iskorišćen.

      Nikad mi neće biti jasno zašto uvek mora da se nešto mulja, provlači na kvarno, ništa iskreno i ništa pošteno, bez da čitamo izmedju redova.
      Nikad bez prevare.

  17. Znaš sam kakva je tvoja prošlost. <Sada su te ucenili da izigravaš heroja a ubacili u Zakon gomilu novih članova da bi do kraja uveli diktaturu. Ti si njihov pomagač, svesno ili ne. Gde je taj zakon bio dveipo godine. Smešno je je da bi bilo stvarno smešno.

  18. Klasičan naprednjački manevar: koristeći strašnu ličnu tragediju pojedinca ti proguraš loš zakon po svojoj meri. Naši i međunarodni stručnjaci? Šta oni znaju. I najlicemerniji argument je otprilike, aha, vi ste znači na strani silovatelja i ubica!!? Odvratno i odurno. Naprednjački.

  19. Dobri čoveče , ti si zloupotrebljen odjudi kojima su zakoni i zakonitost najveći neprijatelji .

  20. Dorćolci bi na ovo rekli: „Uradiše Vas,Gosn Juriću,šibicari samo tako“.

  21. OVIM ZAKONOM JE NAPRAVLJENA JOŠ JEDNA PODELA U SRPSKOM DRUŠTVU. JEDNI ĆE OVAJ ZAKON ZVATI „TIJANIN“ ZAKON A DRUGI ĆE GA ZVATI „JURIĆEV“ ZAKON

  22. Da se razjasnimo,OVAJ BOJKOT PARLAMENTA ZA TIJANIN ZAKON U JAVNOSTI ĆE OPOZICIJU SKUPO KOŠTATI. Videćete,pogotovo ako pozicija to iskoristi. SzS iz gluposti u glupost. Vukadinović je mudro postupio.

  23. Kako se ovi takozvani Botov, prodane duše, pacovi oni najprljaviji evoluiraju iz dana u dan da je to veća opasnost od bilo kojeg novog zakona.

    Važno je da ratni zločinci sede u parlamentu a ostalo, koji zakon …?

  24. Uz duzno postovanje ovog coveka koji je doziveo nesto sto svako normalan ne bi pozeleo dusmaninu, trebao je da se povuce onog trenutka kada je vlast u Zakon ubacila ove druge sramne odredbe.Tu se gubi smisao njegove borbe kada ce na osnovu ovog zakona moci da se hapse i osudjuju politicki protivnici, vec su krenuli da nas nazivaju fasistima. I sam g. Juric je svojevremeno provucen kroz tabloidno blato kada je kritikovao ovu istu vlast. Uostalom, nazadnjaci kad su toliko „dobri“ ,sta su cekali sve vreme, Juric je pre godinu i vise obezbedio 160 hiljada potpisa a ovi su to ignorisali

  25. Gospodine Jurić, uz ogroman pijetet Vama i Vašoj porodici, moram da konstatujem da ste krenuli grlom u jagode i dozvolili da budete politički instrumentalizovani.Mislim da vam je G-din Majić sve lepo obrazložio u Utisku, tako da je
    ovo pitanje bez ikakvog smisla.

  26. Gospodine Juriću, razumem Vašu želju da se svi ujedine oko kvalitetnog zakona ali u formi, u kojoj je usvojen, on to nažalost nije. Možda bi bilo bolje da pitate one koji su pisali predlog zakona (zna li neko ko su?), zašto su od vašeg dugogodišnjeg truda i čiste i dobre namere, napravili ozbiljno manjkavo „rešenje“, koje nažalost neće dugo opstati.

  27. Mene čudi, uz dužno poštovanje i empatiju za tragično prekinut život deteta na stravičan način, kakav roditelj dozvoljava maloletnom detetu da se šeta seoskim putevima noću? Na žalost, to je pitanje koje će ostati otvoreno. U razvijenim zemljama krivičnu odgovornost bi snosili i roditelji.

  28. U EU, posle 15 godna zatvora,svi imaju pravo na ponovnu procenu kezne,pomilovanje,reviziju…Ali Srbija ne želi u EU!-Ovo je politički zakon naturen od sns!

  29. Voleo bi da mi neko objasni kako su to sada naša deca zaštićena? Neće više gledati političare koji mrze i kipte od besa? Neće više biti rijalitija koji direktno indukuju agresiju? Manijaci će se uplašiti dužih kazni i postaće uzorni građani? Posle 40 godina zatvora istrčavaju spremni na silovanje i ubijanje? Ili smo ostali na primitivnom nivou „oko za oko, zub za zub“? Doduše, nismo u tome usamljeni.

  30. Gospodone Juriću, čestitam na upornosti i istrajnosti da ze donese jedan ovakav zakon. Kao i sve drugo u Srbiji, na žalost i ovaj zakon je zloupotrebljen od strane AV i SNSa. Da ste u predhodnih pola godine pratili šta se događa u Srbiji, mimo procedure za donošenje ovog zakona, ovo pitanje ne bi ni postavili.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.