Kancelarija za KiM: Privođenjem srpskih novinarskih ekipa ne može se sakriti politički teror 1Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je večeras da se privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Кosovu i Metohiji ne može sakriti istina o političkom teroru nad srpskim narodom na Kosovu.

Iz kancelarije podsećaju da su novinari Radio Beograda danas bez razlogu privedeni u južnoj Кosovskoj Mitrovici, a novinari Pinka, kao i ekipa Tanjuga pre njih, satima su zadržavani na administrativnom prelazu Jarinje.

Kako navode, privremene institucije samouprave u Priština „treniranjem sile“ prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj „antidemokratski“ i „šovinistički karakter“, ali i nameru da Srbe na Кosovu i Metohiji stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi.

„Tako nešto je, naravno, nemoguće u 21. veku, ali Priština, bez obzira na tu činjenicu, u nezadrživom talasu mržnje i nasilja čini sve da getoizira čitav srpski narod“, navode iz kancelarije.

U saopštenju se dodaje da Priština ima još jedan, možda i najvažniji motiv, a to je da se serijom incidenata srpski narod zaplaši da bi bila umanjena izlaznost, a time i broj glasova za Srpsku listu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari