Kif u razgovoru sa Brnabić: Srbija učinila veliki napredak u reformisanju države 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Velike Britanije u Srbiji Denisom Kifom kojem je zahvalila na uspešnoj saradnji i ličnom doprinosu na unapređenju odnosa i saradnje dve zemlje u brojnim oblastima.

Kako se navodi u saopštenju, ambasador Velike Britanije, koji završava svoj mandat u Srbiji, istakao je da je Srbija učinila veliki napredak u reformisanju države, čemu je i lično svedok u proteklim godinama.

Srbija je čvrsto opredeljena za evropski put i bez obzira na velike izazove, učinjen je progres na ovom planu, istakao je ambasador.

Naglasio je, ističe se u saopštenju, da su postignuti i odlični rezultati u poboljšanja investicionog okruženja i poslovnog ambijenta i da je neophodan nastavak reformi koje bi ojačale vladavinu prava i efikasniju borbu protiv korupcije i doprinele povećanju robne razmene i stranih investicija.

Prema rečima Kifa, postoji veća zainteresovanost britanskih investitora za ulaganja u Srbiji.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj situaciji u vezi Bregzita i izrazili optimizam da će se saradnja naših država nastaviti istim intenzitetom i nakon izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, navodi se u saopštenju Vlade.

Brnabić je zahvalila Kifu na podršci Vlade Velike Britanije kroz Fond za dobru upravu, naročito značajnu za reformu državne uprave, modernizaciju administracije i uvođenje elektronske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari