Kisić Tepavčević: Zaštita ratnih vojnih memorijala fokus saradnje Srbije i Mađarske 1Foto: BETAPHOTO/ VLADA SRBIJE SLOBODAN MILJEVIC

Obezbeđivanje zaštite ratnih vojnih memorijala biće fokus saradnje Srbije i Mađarske u narednom periodu, rečeno je na sastanku ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević i ambasadora te države Atile Pintera, saopšteno je danas iz Ministarstva.

Srbija i Mađarska su ranije potpisale Izjavu o namerama i saradnji u oblasti održavanja ratnih grobova što svedoči o interesovanju obe zemlje za unapređenje saradnje na tom polju.

Kisić Tepavčević je navela da je Srbija zahvalna Mađarskoj na pomoći koju joj je uputila u vidu značajnih medicinskih sredstava tokom pandemije, kao i na stalnoj podršci koju pruža u procesu evrointegracija.

Pinter je ocenio da su odnosi Srbije i Mađarske na visokom nivou, kao i da uvek postoji dodatnog prostora za unapređenje, a da će u narednom periodu upravo cilj saradnje biti na obezbeđivanju bolje zaštite ratnih vojnih memorijala u obe zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari