Kladovo sutra dobija novog predsednika opštine 1Foto: Wikipedia

Prošlog petka aktuelni predsednik opštine Kladovo, Radisav Čučulanović, podneo je ostavku na tu funkciju i njegova ostavka sutra je na dnevnom redu zasedanja opštinske Skupštine ovog podunavskog grada.

Kladovo sutra osim novog predsednika opštine treba da dobije i zamenika predsednika opštine, kao i novo Opštinsko veće, s obzirom da Čučulanovićevom ostavkom i njima prestaju funkcije.

Nova kadrovska rešenja, po svemu sudeći, dolaze iz redova SNS i koalicije okupljenje oko naprednjaka koja ima sigurnu većinu od 17 odbornika u lokalnom parlamentu koji ima  28 odborničkih mandata.

Od pre par dana naprednjacima u Kladovu kolektivno su pristupili članovi OO SDPS koji u opštinskoj Skupštini imaju tri odbornika. Jedan od njih, Ljubomir Gušatović, kaže da prelazak u SNS neće promeniti ništa u njihovom radu  jer se dosadašnje koaliciono partnerstvo sa SNS zasnivalo na uspešnoj saradnji.

-Samo možemo da idemo napred i da se narod u opštini Kladovo ujedini i da se zajedno potrudimo da ova opština bude jača i uspešnija.- objašnjava Gušatović.

-Saradnja koju smo imali SDPS bila je na zavidnom nivou protekle dve godine koliko smo u koaliciji. Ovo je samo formalna stvar, oni su prepoznali rad i ideje SNS i priključili su se našem Opštinskom odboru.- izjavio je medijima poverenik OO SNS u Kladovu Saša Nikolić.

Posle ovog kolektivnog prelaska SDPS u SNS, naprednjaci u lokalnoj Skupštini imaju 16 odbornika i podršku PUPS-a, dok su u opoziciji ostali SPS (7), DS (2) i socijaldemokrate (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari