Ko su članovi Ruske stranke koja učestvuje na izborima? 1Foto: ruskastranka.rs

Naš prevashodni cilj je ulazak u beogradski parlament, kako bi mogli da se borimo protiv izgradnje skupih fontana i trošenja novca na glamurozne proslave i koncepte, poručuje za Danas Slobodan Nikolić, lider Ruske stranke.

Stranka se priključila trci za odbornička mesta u prestoničkom parlamentu. Prema rečima Nikolića, nosilac liste Ruske stranke za gradske izbore je Mile Milošević, predsednik Udruženja Srpski ratni veterani, koga opisuje kao porodičnog čoveka koji se bavi proizvodnjom voća i koji nije bio član nijedne stranke, te koji je ranjen na Kosovu. On dodaje da su pored njega na listi potomci Rusa u glavnom gradu kao i beogradski rusofili.

– Ruska stranka je do ovog momenta prisutna u dvanaest lokalnih skupština. O eventualnoj postizbornoj saradnji sa ostalim strankama odlučiće gradski odbor Beograda, jer po odluci predsedništva stranke, naši gradski i opštinski odbori imaju potpunu samostalnost kada su u pitanju lokalne koalicije – objašnjava Nikolić, koji kao urgentna pitanja u glavnom gradu navodi izgradnju metroa, te rešavanje infrastrukturnih problema na periferiji Beograda.

Nikolić smatra da vlast Srpske napredne stranke ne može dobiti prelaznu ocenu, te upozorava da režim putem kontrolisanih medija stvara prividnu sliku da stvari idu dobro. Prema njegovom mišljenju, vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem potpisala je neustavan Briselski sporazum i praktično se odrekla Kosova i Metohije, pa ga zbog toga čudi zašto režim sada kuka pred činjenicom da prištinske vlasti ne pristaju da oni učestvuju u istrazi povodom ubistva Olivera Ivanovića.

– Kako da učestvuju kad su oni institucije države Srbije, policiju i sudstvo Briselskim sporazumom predali Prištini. Nedavna poseta Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji liči na kampanju pred beogradske izbore. Nakon ove posete neće biti novih radnih mesta, neće biti bolja bezbednost u odnosu na ranija vremena. Izvesno je samo da se priprema promena Ustava Srbije odakle treba da se izbaci preambula da je Kosovo deo Srbije, i da se potpiše sveobuhvatni sporazum – tvrdi Nikolić.

Na pitanje zbog čega se njegova stranka protivi ulasku Srbije u Evropsku uniju, Nikolić ocenjuje da nas EU „ne želi, uslovljava i zamajava“, te da zemlje u okruženju koje su se njoj priključile nisu ostvarile ekonomski napredak. On smatra i zalaže se za priključivanje Srbije Evroazijskom savezu, jer je to prema njegovom mišljenju zajednica ravnopravnih država, gde članice uspevaju da sačuvaju svoju samostalnost i identitet.

Kategorično protiv NATO

Kada je u pitanju ulazak u NATO, on naglašava da je Ruska stranka kategorično protiv toga, jer smatra da je nakon svega što je ova zemlja proživela tokom bombardovanja ta mogućnost potpuno isključena, te da je podržava samo sedam procenata naših građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari