Koalicija Sloboda: Vučić deli Srbe na njegove i tuđe 1Foto: EPA-EFE/ DJORDJE SAVIC (Arhiva)

Današnja konferencija predsednika Srbije sa Srpskom listom je eklatantan dokaz da Aleksandar Vućić nije predsednik svih građana Srbije, već jedino i isključivo predsednik članovima svoje stranke i svojim pristalicma, saopštila je večeras koalicija „Sloboda“ i ocenila da Vučić deli Srbe na „njegove i tuđe“.

Povodom današnje konferencije koju je predsednik Srbije uoči izbora na Kosovu u nedelju 6. oktobra održao sa članovima Srpske liste, koalicija „Sloboda“ ističe da Vučić zanemaruje zakletvu koju je položio kao šef države.

„Zaboravlja na zakletvu koju je položio na Miroslavljevom jevanđelju, valjda ga ne obavezuje replika jevanđelja, zaboravlja svoja ovlašćenja predsednika, gazeći Ustav, zaboravlja da je predsednik države deleći nas na njegove i tuđe Srbe“, upozorila je u saopštenju ta koalicija srpskih stranaka na Kosovu.

Nije to pitanje opstanka Srba na Kosovu, već jedino opstanak predsednika na funkciji i njegove koalicije, po ma koju cenu po Srbe na Kosovu pa i Srbe u Srbiji, naglašava koalicija „Sloboda“, ocenjujći da je Vučić „oslabio poziciju Srba na Kosovu“. „On i njegova Srpska lista, koja preti, zastrašuje i sprovodi nezakonito otuđenje imovine“, ističe Koalicija.

„Isti ti koji su danas stajali iza njega, su napravili ‘Kuću ljubavi’ pored osnovne škole, pregovarali na jahti o uslovima sa Pacolijem, ‘razgraničili’ su nas sa Srbijom granicom, on je taj koji spava na podu u Briselu umesto, da nas informiše o temama i rezultatima pregovara, on je taj koji se odriče Srba južno od Ibra i ćuti o 950 kvadratnih kilometara“, navodi se u saopštenju.

„Bravo predsedniče, dok ste vi predsednik Srbije, neprijatelji Srbije mogu mirno da spavaju, vi radite njihov posao odlično“, ocenjuje Koalicija „Sloboda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari