Koalicija Za Kraljevinu Srbiju: Strane firme koje otpuštaju radnike da vrate subvencije 1Foto: Koalicija "Za Kraljevinu Srbiju"

Koalicija Za Kraljevinu Srbiju, koju čine Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front i Srpski pokret monarhista, pozvala je danas Vladu Srbije da od stranih investitora koji u toku vanrednog stanja otpuštaju radnike, zatraži da vrate subvencije koje su dobili od države.

Navodeći da je kompanija „Hačinson“ iz Rume otpustila oko 300 radnika, predsednik POKS-a Žika Gojković ocenio je da novac koje takvi investitori treba da vrate, država treba odmah da preusmeri u pomoć onima koji su ostali bez posla.

„Kada su dobijale desetine hiljada evra po radnom mestu iz budžeta Srbije, strane kompanije su garantovale da će ljudi imati posao, a danas kad je najteže dele otkaze. Država je podržala strane investitore i davala vrlo visoke subvencije najviše zbog poslova za naše radnike. Upravo garancija da neće biti otpuštanja bila je uvek na prvom mestu“, naveo je Gojković a preneo POKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari