Koaliciji za Pirot pristupila dva odbornika sa liste LDP-SDS 1

Dva od tri odbornika sa liste LDP- SDS u Skupštini grada Pirota, Ljiljana Bogdanović i Dejan Aleksić kao deo grupe građana koji okuplja članove ove i dugih stanaka i nezavisne kandidate, pristupila su danas Koaliciji za Pirot (KZP), stožeru lokalne vlasti koja sada ima 25 od 56 odbornika lokalne skupštine.

Lider Koalicije za Pirot i gradonačelnik Pirota Vladan Vasić je podsetio da je u junu prošle godine KZP-u pristupio ceo OO SPO-a i značajan deo SRS-a.

– Možda je to neobično da lokalna politička organizacija bude stožer okupljanja u gradu kad je reč o političkom delovanju, ali na svu sreću, KZP je prepoznata kao organizacija koja uspešno vodi grad i koja pruža ruku svima koji žele da se uključe u politiku i daju svoj doprinos. Oni koji su učestvovali u političkim procesima iz pojedinih stranaka su dobrodošli i pozivam i druge ljude da nam se pridruže. KZP ima široke mogućnosti za to. Doći će lokalni izbori i mi se polako za to pripremamo. Sa postojećim koalicionim partnerima saradjujemo vrlo dobro. Odbornička grupa KZP ima sada 25 mandata i očekujem da sve bude stabilno – rekao je Vasić na konferenciji za novinare i poželeo novim članovima dobrodošlicu.

Predstavnik ove grupacije i pomoćnik gradonačelnika Pirota Bojan Ranđelović se zahvalio u ime grupacije koju čine predstavnici iz nekoliko političkih opcija i nezavisni kandidata koji su odlučili da se priključe KZP.

– U prethodne dve godine participiramo u lokalnoj vlasti. Doneli samo odluku da se priključimo KZP. Većina ljudi je poslednjhih desetak godina učestvovala u nekoliko izbornih ciklusa na lokalnim izborima a posle lokalnih izbora 2016. godine smo sastavni deo lokalne vlasti. Naša dva odbornika u okviru KZP učestvuju u kreiranju lokalne politike. Imali smo korektnu saradnju sa političkim opcijama koje čine lokalnu vlast a naročito sa KZP. Mi smo se profilisali kao građanska orijentacija sa lokalnim patriotskim delovanjem. Logično je bilo da se priključimo KZP koja poslednjih 15 godina vrlo uspešno vodi grad. Pirot je rastao i razvijao se – rekao je Ranđelović, dodajući da je cilj njihovog pristupanja KZP dalji napredak grada.

Predstavnik ove grupacije, dečji neurolog Opšte bolnice Pirot dr Ivan ilić je rekao da su motivi priključenja građanskoj opciji Koalicije za Pirot leže u želji da se nešto uradi za Pirot i da se podigne kvalitet žvota građana.

– Pozivam sve lude, pogotovo one koji se do sada nisu bavili politikom da nam se priključe i daju svoj doprinos za razvoj grada- rekao je dr Ilić.

Gradska skupština Pirota ima 56 odborničkih mesta. Vladajuću većinu čine KZP, SPS, SNS i lista SDS-LDP. U opoziciji je samo GG „Pirotska nova snaga“ koja ima četiri odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari