Komunisti traže od države da spreči ponašanje pripadnika pokreta Levijatan 1Foto: Privatna arhiva (Iz arhive Danasa)

Nova komunistička partija Jugoslavije (NKPJ) osudila je, kako se navodi, razbojničko ponašanje pripadnika Pokreta „Levijatan“, odnosno napad na jednu romsku porodicu i oduzimanje njihovog psa.

„Javnost je zgrožena snimkom koji kruži internetom, na kome se vide pripadnici ‘Levijatana’ kako upadaju na posed jedne romske porodice i otimaju im psa rase Staford pod izgovorom i bez dokaza da se koristi za ilegalne borbe pasa kao i da je ukraden. Oni su drsko optužili vlasnike psa da su umešani u lanac krađe i obučavanja pasa za borbu. Prema toj romskoj porodici, i to prema maloletnim licima, su se tom prilikom ophodili veoma nasilnički“, navela je NKPJ u saopštenju.

Ta partija je navela da je „Levijatan“ tim aktom pokazao da njihova organizacija ima rasistički i fašistički karakter a da svoje političko delovanje samo vodi pod maskom borbe za zaštitu životinja.

„Pripadnici ‘Levijatana’ nemaju zakonsko pravo da bilo kome upadaju na posed i oduzimaju bilo šta. Oni su skloni takvim akcijama bez ikakvih krivičnih posledica, koje objavljuju preko svojih kanala na društvenim mrežama. Po pravilu meta njihovog napada su vlasnici životinja iz najsiromašnijih i najugroženijih društvenih slojeva, pretežno Romi“, navodi NKPJ i dodaje da nikada nisu upadali na posede bogatim gazdama, kriminalcima i buržujima.

NKPJ dodaje da siromašni nemaju pravo da bes, agresiju i nasilje iskaljuju nad životinjama, ali da „Levijatan“, ako ima saznanja da je načinjeno krivično delo, treba o tome da obavesti policiju.

„Životinje su voleli Hitler i Gebels ali to ih ne čini manje zločincima kakvi su dokazano bili… NKPJ zahteva od policije da obavi informativni razgovor sa pripadnicima razbojničke bande iz ‘Levijatana’ kao i da oni budu procesuirani zbog svog nedela. Dužni su da odmah vrate otetog psa a policija mora da ih spreči da i u buduće deluju nasilnički i razbojnički“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari