Kossev: Delegacije Srbije i Kosova se sastale u Berlinu 1Foto: Pixabay/Ronnyk

Zvaničnici Vlade Srbije i Vlade Kosova učestvovali su na sastanku u Berlinu koji je održan uz posredstvo Nemačke u nastojanju da se odblokira dijalog, objavio je danas portal Kossev pozivajući se na portal Gazeta Ekspress.

Sastanak je održan juče, a kosovsku delegaciju predvodio je šef kabineta kosovskog premijera Seljim Seljimi, dok je srpsku stranu zastupao direktor Kancelarije za Kosovo vlade Srbije Marko Đurić.

Putovanje u Nemačku i sastanak sa Đurićem za Gazetu Express potvrdio je bivši šef kosovske delegacije u tehničkom dijalogu sa Srbijom Avni Arifi koji je trenutno ambasador Kosova u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

„Čitav sastanak je bio posvećen vraćanju tehničkog dijaloga tamo gde je stao, dakle kako da nastavimo dalje. Nismo bili nadležni da pričamo o politici, a ni o taksama“, rekao je Arifi za Express.

Prema Arifiju, u Berlinu kosovska strana je zatražila od srpske strane i nemačkih posrednika da ne uslovljavaju nastavak dijaloga i da se razgovori nastave na samitu u Parizu, piše Gazeta Express, a prenosi Kossev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari