Kossev: Pobeda Srpske liste u srpskim sredinama na Kosovu 1Predali listu kandidata Foto: Srpska lista/FB (Arhiva)

Na vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu, najviše glasova u srpskim sredinama osvojila je Srpska lista a u većini mesta drugo mesto je pripalo listi Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić, preneo je danas portal Kossev. 

Navodeći da su u srpskim sredinama obrađeni svi glasovi sa jučerašnjih izbora, portal je objavio je da je u severnom delu Kosovske Mitrovice od 17.568 upisanih glasalo 11.742 birača, pri čemu je Srpska lista osvojila 7.450 ili 65,7 odsto glasova.

Sledi lista Ujedinjena zajednica – Adrijana Hodžić sa 1.780 ili 15,7 odsto osvojenih glasova, a na trećem mestu je Samoopredeljenje sa 815 ili 7,9 odsto glasova.

Srpska lista odnela je pobede i u Zubinom Potoku sa 83,4 odsto osvojenih glasova, u Zvečanu sa 86,7 i u Leposaviću sa 79,1 odsto glasova.

U opštinama sa srpskom većinom južno od Ibra, Srpska lista je osvojila najviše glasova u Gračanici, Štrpcu, Partešu, Ranilugu, Štrpcu, Klokotu i Novom Brdu.

Po podacima Centralne izborne komisije (CIK), Srpska lista je na izborima ukupno osvojila 43.746 glasa ili 5,56 odsto, lista Ujedinjena zajdnica – Adrijana Hodžić 6.379 glasova ili 0,81 odsto dok su liste Građanske inicijative „Sloboda, pravda, opstanak“ i Građanske inicijative „Srpski demokratski savez“ osvojile 0,17, odnosno 0,06 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari