Kostreš:Vojvođanski front otvoren za saradnju sa proevropskim partijama južno od Save 1Bojan Kostreš Foto: Medija centar

Prioritet Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u ovom trenutku je potpisivanje Memoranduma o budućnosti Vojvodine i formiranje Vojvođanskog fronta, a ta politička organizacija biće otvorena i za saradnju sa ostalim proevropskim snagama „južno od Save i Dunava“, izjavio je danas generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.

Kostreš je na današnjoj sednici Glavnog odbora LSV rekao da je ta stranka spremna da pruži ruku „proevropskim snagama u Srbiji i Beogradu, jer bi bez evropskog bloka na narednim izborima „mnogi ljudi ostali bez opcije za koju bi želeli da glasaju“.

On je dodao da Srbija ima jaku proevropsku političku volju koju treba artikulisati i da je zbog toga „interes Vojvodjanskog fronta da pronadje saveznike južno od Save i Dunava, kako bi pokazala da je evropska Srbija jedina nada i jedina budućnost za sve njene gradjane“.

Kostreš je podsetio da se LSV od svog osnivanja do danas zalaže za „evropski sistem vrednosti i autonomiju Vojvodine“, ali i za dalju regionalizaciju i decentralizaciju cele Srbije.

„To je drugačiji, bolji, kvalitetniji i efikasniji način organizacije naše države koji će dati šansu svim ljudima koji u njoj žive da žive dobro i kvalitetno, a ne samo da oni koji žive u Beogradu žive lepo“, dodao je Kostreš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari