Kovačević: Vučićeva popularnost bi pukla kao mehur od sapunice kada bi izašao na duel 1Siniša Kovačević Foto: FoNet/ Dragan Antonić

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da bi popularnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića „pukla kao mehur od sapunice“ kada bi učestvovao u duelima sa političkim protivnicima i kada bi opozicija mogla na televizijama sa nacionalnom frekvencijom da govori o aferama „Jovanjica“, „Krušik“ i „Megatrend“.

„Procenat popularnosti bi vrlo brzo pao na osam do 12, jer bi se pokazalo svo Vučićevo neznanje. Mediji nas u velikoj meri dele od pristojnog društva“, rekao je Kovačević u emisiji „Utisak nedelje“ na televiziji Nova S.

Kovačević je naveo da će stranke koje se predstavljaju kao opozicija izlaskom na sledeće izbore pristati na poniženje.

„Ne može se učestvovati u nečemu što je unapred osuđeno na propast. U strategiji zadatih ciljeva organizacije Metla i Stranka moderne Srbije odlučile su da pređu cenzus, a ne da pobede Vučića“, rekao je Kovačević.

Dodao je da se vlast menja na normalnim izborima i da je bojkot sredstvo da se dodje do tog cilja.

„Po čemu su predstojeći izbori normalni? Oni bi trebalo da mimikrizuju autokratsku vlast, to su izbori u kojima predsednik ne silazi sa nacionalnih televizija i pljuje po opoziciji, svi bilbordi će biti njegovi, na vrata dolaze ljudi u belim jaknama sa logom Srpske napreden stranke (SNS) da pitaju za koga ćemo glasati, crni džipovi… Predsednik krši Ustav, jer je kandidat i za gradonačelnika Šapca i za predsednika opštine Merošina“ rekao je Kovačević.

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović, koji je deo gradjanskog pokreta „Zvono“, izjavio je da još uvek ne zna da li će izaći na predstojeće izbore.

Kazao je da će o tome odlučiti do 4. marta, za kada je najavljeno da će izbori biti raspisani.

„Ako ne verujem da u tome ima smisla, u tome neću da učestvujem. Ali ne zato što mi se ne dopada medijska scena, već ako nema ko to da čuje“, rekao je Jovanović.

Ocenio je da u Srbiji nema normalnih izbora, da se vlast u državi ne smenjuje na izborima i naglasio da će stanje tako ostati dok društvo u zemlji ne prestane sebe da laže i prihvati odgovornost što nestaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari