Kragujevac: Među govornicima i Sergej Trifunović 1Foto:Facebook

U Kragujevcu je za sutra zakazan novi, treći po redu građanski protest protiv režima Aleksandra Vučića.

Kragujevčanima bi trebalo sutra na Đačkom trgu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, prema najavi iz organoizacionog odbora protesta, da se obrate njihova sugrađanka Stanislava Staša Pavlović, kolumnista lista Danas Nenad Kulačin, kao i poznati srpski glumac Sergej Trifunović

– Imamo veliku podršku sugrađana za ovo što radimo. Protesti u Kragujevcu vrlo brzo su se pročili širom Srbije i sve veći broj javnih ličnosti nam pruža podršku. Sutra uveče će, tako, naš gost biti i poznati glumac Sergej Trifunović koji je održao pre dve nedelje dato obećanje da će da učestvuje na jednom od protesta u Kragujevcu, rekao je za naš list jedan od organizatopra protesta u Kragujevcu Milan Šerfifović.

Organizatori protesta, prema njegovim rečima, sutra uveče očekuje više Kragujevčana no što ih je bilo u prethodne dve subote, kad je na kragujevačkim ulicama i trgovima demonstriralo po nekoliko hiljada žitelja centra Šumadije nezadovoljnih socijalno-ekonomskim beznadjem, političkom torturom vladajuće stranke i njenog lidera Aleksandra Vučića, te medijskim mrakom u gradu i državi.

Kragujevčani će sutra uobičajeno da se okupe u 18 sati na platou ispred nekadašnje robne kuće “Beograd”, odakle će nešto promenjenom maršrutom, stići do Đačkog trga.

Organizatori protesta delimično su promenili maršutu “šetnje” kako bi demonstranti prošli pored zgrade u kojoj je, u ulici Nikole Pašiča, smeštena redakcija Radio televizija Kragujevac i iskazali nezadovoljstvo informativnim programom te medijske kuće.

Proteste u Kragujevcu je pored Šumadijske regije 12. januara podržao je i kragujevački ogranak Narodne stranke, u čijem se jučerašnjem saopštenju navodi da se Šumadija probudila, te da su Kragujevčani pokazali da više neće da stoje po strani i da nemo posmatraju kako se lošim odlukama uništava njihov grad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari