Kurti objavio imena pet budućih ministara 1Kurti Foto: EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Lider Samoopredeljenja Albin Kurti najavio je danas uoči sastanka sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, imena pet budućih ministara i zamenika ministara njegove vlade, prenosi Kossev.

Na današnjem konsultativnom sastanku sa kosovskim predsednikom očekuje se da će Kurti, kao lider pobedničke partije na proteklim izborima, predložiti sebe za mandatara buduće kosovske vlade.

Sudeći po video poruci koju je postavio na svom Fejsbuk profilu, Kurti već ima viziju kako će nešto manje od polovine njegovog kabineta izgledati.

Zamenik premijera ispred LVV biće Haki Abazi, poziciju ministarke pravde obavljaće Aljbuljena Hadžiu, ministar spoljnih poslova i dijaspore biće profesor Bljerim Reka, ministar finansija biće Besnik Besljimi dok će Rozeta Hajdari obavljati funkciju ministarke ekonomije, a Arben Vita biće zadužen za ministarstvo obrazovanja i sporta.

Kossev prenosi da je listu svojih izabranika za ministre Kurti je najavio uprkos izostanku zvanične potvrde da je dogovor o Koaliciji postignut, a na spisku nedostaje ime ministra unutrašnjih poslova, pozicija koja je, pored pozicije budućeg predsednika Kosova bila tačka sporenja u pregovorima između LDK i Samoopredeljenja, budući da je Samoopredeljneje insistiralo na tom ministarstvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari