Kvota za Grčku stranku učetvorostručena 1

Na kladionicama za izbore za sada se izdvojila lista broj 21 Građanske stranke Grka Srbije, koja iz dana u dan menja kvote.

Od kako se našla na listama kladionica, koeficijent za ovu stranku skočio je čak četiri puta za samo četiri dana, što znači da se očekuje drastično bolji plasman ove liste nego što se to prvobitno činilo.

Iz GSGS kažu da se nadaju da će ostvariti dovoljan broj glasova za dva odbornika, ali da je sasvim realno očekivati jednog, s obzirom na to da su stranka nacionalne manjine i da za njih važi manjinski cenzus. Na pitanje kako komentarišu skok na kladionicama, predsednik stranke, Vasilios Proveleggios, rekao je da nije iznenađen, s obzirom na to da u Beogradu ima dosta grčkih porodica, da su prijateljski odnosi naša dva naroda oduvek izuzetno jaki i stabilni i da zastupaju program koji je građanima izuzetno blizak i ostvariv. Takođe je u šali dodao i da, ako bi kampanja duže trajala ovim tempom, kladionice bi počele da plaćaju ljudima da se ne klade na Grke.

Popularnost ove stranke najviše je skočila kada je grčki kapetan koji je odbio da učestvuje u NATO agresiji na Srbiju 1999. godine, Marinos Ricudis podelio snimak i javno se zahvalio na njegovom muralu koji je GSGS poklonio Beograđanima. Ricudis se na svom fejsbuk nalogu zahvalio na rođendanskom poklonu i naveo da su Srbija i Grčka bliže nego ikada.

Kako iskusni kladioničari kažu, u ovom poslu važe čisti zakoni tržišta, gotovo kao ni u jednoj drugoj oblasti danas. „Velike kladionice imaju analitičare i algoritme koji gotovo u realnom vremenu vrše procenu ponuđenih kombinacija za klađenje. Cilj je uvek isti a to je da kladionica ne bude na gubitku. Zato su oni brzo i reagovali i podigli uslov za kvotu“, kaže Proveleggios.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari