LDP pozvao SBB i druge manje operatere da vrate novosadski Kanal 9 u svoju ponudu 1Foto: Logo

Liberalno demokratska partija (LDP) pozvala je danas SBB i druge manje operatere da vrate novosadsku televiziju Kanal 9 u svoju ponudu, što i jeste dogovor Regulatornog tela za elektronske medije i vlasnice te televizije koja je štrajkovala gladju Maje Pavlović.

Kako se navodi u saopštenju, LDP je naveo da nema razumevanja za višenedeljno „mrcvarenje“ kom je vlasnica izložena, a posebno sada kada je dogovor već postignut.

„Apsolutno podržavamo njene zahteve i borbu koju vodi za sopstvena prava, ali i za prava svojih kolega“, navodi se u saopštenju i dodaje da je njen današnji sastanak sa premijerkom Anom Brnabić „važan korak i da je nužno da oni koji vode zemlju imaju sluha za probleme novinara, kako bi u budućnosti našli mehanizme da se takve stvari više ne dešavaju“.

LDP je kazao da je Maja Pavlović ozbiljno ugrozila svoje zdravlje tim štrajkom i da je svaka situacija rešiva, bez obzira na to koliko nešto izgleda nemoguće.

„Svako neka na odgovoran način shvati svoj deo posla, a oni koji su najodgovorniji u zemlji treba da se zamisle šta ne valja u ovom društvu kada su novinari i vlasnici medija prinuđeni na jedan ovakav drastičan potez kao što je štrajk glađu“, navodi se u saopštenju i dodaje da je „neumesno i neljudsko da se na bilo koji način odlaže ispunjenje njenih zahteva i potreba“.

Vlasnica novosadske K9 televizije Maja Pavlović izjavila je danas, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, da će prekinut štrajk glađu i izrazila nadu da će, u saradnji sa državnim institucijama, biti rešeni problemi koje ima njena televizija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari